Haberler

Erdoğan Tatile Çıktı Bu Kez Hatay'ı Seçti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Seçim, G -20 ve Obama Yorgunluğunu Atmak Üzere Eşi Emine Erdoğan ve Kızı Sümeyye ile Tatil İçin Bu Kez Antalya Yerine Hatay'ı (Antakya) Seçti. Antakya, Ege ve Akdeniz Kıyı Şeridinde AKP'li Belediye Başkanı Tarafından Yönetilen Tek Merkez Olarak Kaldı. Erdoğan'ın Hatay Tatili, "Seçim Teşekkürü" Olarak Algılandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim, G-20 ve Obama yorgunluğunu atmak üzere eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye ile tatil için bu kez Antalya yerine Hatay’ı (Antakya) seçti. Antakya, Ege ve Akdeniz kıyı şeridinde AKP’li belediye başkanı tarafından yönetilen tek merkez olarak kaldı. Erdoğan’ın Hatay tatili, "Seçim teşekkürü" olarak algılandı.

ERDOĞAN VE AİLESİ İŞTE BU OTELDE KALIYOR

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye ile yerel seçimlerin ardından dinlenmek için Antalya’yı değil, Hatay’ı seçti. Daha önce tatil için Balıkesir’in Ekinlik Adası’nı ya da Antalya’yı tercih eden Erdoğan, bu kez tercihini AKP’nin Ege ve Akdeniz kıyılarında kazandığı tek belediye olan Hatay’dan yana kullandı. Yerel seçimler ve G-20 Zirvesi’nin ardından ABD Başkanı Barack Obama’yı ağırlayan Erdoğan, İstanbul’da partisinin İl Başkanlığı’nda düzenlediği toplantıdan sonra tatile çıktı. Erdoğan, önceki gece yarısı Hatay’a geldi. Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, karayoluyla tatilini geçireceği Antakya Ottoman Otel’e geçti. Erdoğan Ailesi 380 metrekarelik kral dairesinde haftasonuna kadar kalacak.

1 kilometrelik barikat

Erdoğan’ın tatil için bu kez Hatay’ı, seçmesi Antakya’da gösterilen seçim başarısına teşekkür olarak yorumlandı. Erdoğan’a, kaplıca otelde daha önce konaklayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ile Grup Başkanvekili Sadullah Ergin’in tavsiye ettiği, uzun süredir kendisinin de gelmek için niyetlendiği öğrenildi.

AKP Grup Başkanvekili, Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Erdoğan’ın otelde tatil yaptığını söyledi. Erdoğan’ın geldiğini duyarak bölgeye akın eden gazetecilere yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta barikat oluşturuldu. İl Özel İdare Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de otele giden yolda bakım onarım yaptı. 112 Acil Servis’e ait bir ambulans otel bahçesinde hazır bekletildi. Jandarmanın trafik ekipleri ise yol boyunda rutin denetimlerini arttırdı.

Doğu Akdeniz’in turizm çanağının son uç noktasındaki Hatay’daki 5 yıldızlı termal otel, Antakya- İskenderun karayolu Alaattin Köyü yakınlarında, ovanın ortasında. Ali, Murat ve Kenan Güngör kardeşlerin sahibi olduğu otel, geçen yıl hizmet vermeye başladı. Otel, turizm camiasında son derece lüks ve saray konforunda bir turistik tesis olarak gösteriliyor. Otel, Antakya’nın Savon Otel’den sonra açılan ikinci 5 yıldızlı oteli.

Başbakan açacaktı ama

Güngör Kardeşlerin sahibi olduğu Ottoman Palace’ın resmi açılışının Başbakan Erdoğan’ın geliş tarihine göre yapılması planlanıyordu. Ancak Başbakan, aradan geçen bir yıl içinde otelin açılışını yapmak için Antakya’ya gelemedi. Erdoğan, Hayat’a son olarak seçim mitingine katılmak üzere günübirliğine gelmişti.

650 yataklı Ottoman’da 2 kral dairesi bulunuyor

ANTAKYA Ottoman Palace’ın 226 standart, 24 suit ve 2 tam donanımlı kral dairesi bulunuyor. Otelin toplam yatak kapasitesi 650. Odaların genişliği 30 metrekare ile 380 metrekare arasında değişiyor. Ottoman Palace’da bir gece konaklama fiyatı iki kişilik odada kişi başına yarım pansiyon 100 ile 150 lira arasında değişiyor.  Mescitin de yer aldığı otelde, Türk hamamı, jakuzi, buhar odaları, yüzme havuzları, çikolata banyoları, aqua park da bulunuyor.

Otelin sahibi Güngör Kardeşler

ANTAKYA Ottoman Palace Termal & Spa ve Kongre     Merkezi’nin sahibi, Güngör  Kardeşler. Ali Güngör, Murat Güngör ve Kenan Güngör’ün kurduğu Güngör Şirketler Grubu, 1980’de , Gün TIR Uluslararası Taşımacılık ve Ticaret’le yol çıkmış. 1987’de inşaat sektörüne giren grup, 1988’de Defne Turizm’i kurarak turizm sektörüne de adım atmış. Antakya’da Güngör Uydu Kent Projesi’ni hayata geçirmiş.

Antakya Belediyesi ikinci kez AKP’nin

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın, tatil için seçtiği Antakya’da (Hatay), AKP’nin oy oranını yüzde 36.82’den yüzde 50.9’a çıktı. AKP, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu’nun yerine Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı aday gösterdi. Lütfü Savaş, oyların yüzde 48.31’ini alarak başkan oldu.

Tamince: Yorum yok

DAHA önce ailesiyle dinlenmek için sık sık Belek’teki 7 yıldızlı Rixos Oteli’ne giden Başbakan Tayyip Erdoğan, bu kez tercihini Hatay’da bir termal otelden yana kullandı. Rixos Otelleri’nin sahibi Fettah Tamince, Başbakan Erdoğan’ın bu kez neden Rixos’a gelmediğine ilişkin bir yorum yapmak istemediğini belirtti. 

Akaydın: Antalya’da çok iyi ağırlarız

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Başbakan Erdoğan’ın Hatay’da tatil yapmasını Antalya’ya küskünlük olarak değerlendirmemek lazım. Çünkü devlet adamlığında küskünlük olmaz. Ben Sayın Erdoğan’ı 28 kez değil, 56 kez gelmeye davet etmiştim. Antalya’ya geldiği takdirde kendisini en iyi şekilde ağırlamaya hazırız" diye konuştu. 

Asi dizisi Antakya’da çekiliyor

KANAL-D’de yayınlanan ve başrollerinde Tuba Büyüküstün ve Murat Yıldırım’ın yer aldığı Asi adlı dizi de Antakya’da çekiliyor. Reyting rekorları kıran dizinin oyuncuları ve ekibi de Başbakan Erdoğan’ın tatil yaptığı ve Güngör Kardeşler’in işlettiği Ottoman Place’de konaklıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title