Haberler

Cumhur İttifakı'nı reddetmenin altından Erbakan'ın kırgınlığı çıktı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyarete gelmesini istemiş

Güncelleme:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, dün yaptıklarını görüşmeler sonucunda Cumhur İttifakı'na katılmayacaklarını duyurup, cumhurbaşkanlığı için aday oldu. Erbakan'ın ittifak görüşmeleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyarete gelmesini istediği ancak görüşmeye AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın gelmesine kırıldığı öne sürüldü.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan dün basın toplantısında Cumhur İttifakı'ndan gelen daveti kabul etmediklerini ve seçime tek başına gireceklerini açıkladı. Erbakan açıklamalarının ardından Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gelerek 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde cumhurbaşkanı adayı olabilmek için başvuruda bulundu.

"İNŞALLAH ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLUR"

Herhangi bir ittifaka dahil olmadan seçimlere girme kararı aldıklarını yineleyen Erbakan, "Yine 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde de Yeniden Refah Partimizin cumhurbaşkanı adayı olarak bendeniz Yüksek Seçim Kurulumuza başvurumu yaptım. Eğer ikinci tura kalırsa konuşulacak konular. Yine yetkili kurullarımızla, teşkilatlarımızla istişare ederek adım atarız." dedi.

"ZAMANI GELDİĞİNDE AÇIKLARIZ"

Cumhur İttifakı'na katılmama sebeplerine yönelik gelen soruya ise Erbakan, "Zamanı geldiğinde teferruatlı şekilde açıklarız. Şimdilik bu kadarla yetinelim. Sonuç olarak biz bu yönde karar aldık. Böyle olmasını parti kurullarımız uygun gördüler. Biz de öyle uygun gördük. İnşallah hayırlı olur" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ZİYARETE GELMESİNİ İSTEMİŞ

Gelişmeler merakla takip edilirken Gazeteci İsmail Saymaz, Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini ziyaret etmesini istediğini ancak bunun gerçekleşmemesi üzerine bir kırgınlık yaşadığını öne sürdü. Haberde, "Mustafa Destici'yi parti binasında ziyaret eden Erdoğan, Erbakan'a Binali Yıldırım'ı gönderdi. Bu, YRP'lileri öfkelendirdi. Kimi YRP'liler 'Erdoğan'ın Hüda Par lideri Zekeriya Yapıcıoğlu ile fotoğrafı var, bizim liderimizle yok' diyor." ifadeleri yer aldı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Yeniden Refah Partisi Binali Yıldırım Fatih Erbakan AK Parti Fatih Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (35)

x girilmez:

ileride Bir gün sağın merkez partisi olabilirdin ama bu şımarıklığın sana pahalıya patlayacak senden bir yol olmaz anladın mı ne demişler oğlum tosun sen daha toysun

319
174
yanıtYanıtla
Kemal Taflan:

Çok doğru reisten sonra sağdan buna tek oy gelmeyecek siyasette acemi

yanıt1
yanıt5
Batman Malatya:

Eğer bu gerekçe ise makul bir gerekçedir

110
222
yanıtYanıtla
Batman Malatya:

Bir lideri bitiren en büyük özelliklerden bir tanesi kendini büyük görmektir. Buda büyük yanlışlar yapmasına neden olur

259
64
yanıtYanıtla
Ali ÖCAY:

Hiç alakası yok!tam bir safsata! 30 maddelik Türkiye'nin kurtuluş reçete sini sunuyor ve ne vekillik ne bakanlık istiyor!Ama bu mevcut iktidar tarafından kabul görmüyor! Olay bu!!! Gerisi tatava...

133
165
yanıtYanıtla
Mehmet Yilmaz:

He canım kendin girince tarih yazacan sanki 1,5 luk fatih

167
130
yanıtYanıtla
Turgay Soyler:

haddini bil sizin kapınıza bu ülkede baş bakanlık yapmış isim geldi

148
119
yanıtYanıtla
engin hazlipinar:

Biz onu Reis in veliahti olacak diye hayal ederken o bu kibiriyle kendi adina herseyi mahvetti. Eger baska bir planlari yoksa!

125
110
yanıtYanıtla
TT:

Adamlar sonuna kadar haklı...

93
126
yanıtYanıtla
Mahmut Küçük:

Yok ya, sen kendini ne sanıyorsun bilader yüzde 1 oyun var ulan. Az serin gel bakalım.

98
93
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title