Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş Açıklaması

"Hiçbir çağdaş demokratik ülkede, kültür bakanının sanatçıların yaratıcı özgürlüklerine müdahaleyi savunması, sanat kurumlarının özerkliğine karşı tavır alması, tiyatro sahnelerinin satılmasını görmezden gelmesi mümkün değildir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, "Hiçbir çağdaş demokratik ülkede, kültür bakanının sanatçıların yaratıcı özgürlüklerine müdahaleyi savunması, sanat kurumlarının özerkliğine karşı tavır alması, tiyatro sahnelerinin satılmasını görmezden gelmesi mümkün değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Karakaş, yazılı açıklamasında, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki konuşmasının "malumun ilanı" olduğunu savundu.

Bakan Çelik'in sansür konusunu gündeme getirenlere yanıt verirken bile sansürü yalanlamadığını öne süren Karakaş,  şunları kaydetti:

"Hiçbir çağdaş demokratik ülkede, kültür bakanının sanatçıların yaratıcı özgürlüklerine müdahaleyi savunması, sanat kurumlarının özerkliğine karşı tavır alması, tiyatro sahnelerinin satılmasını görmezden gelmesi mümkün değildir. Sayın Bakan tiyatroya, edebiyat eserlerine yapılan yardımların gizlilik içerisinde yapılmasını da normal buluyor. Yardım yapılacak tiyatroların ve edebiyat eserlerinin listesi var fakat ne kadar yardım verildiği gizli. Sayın Bakanı bu konularda uluslararası normlara uymaya kendisini yargı yerine koymaktan vazgeçmeye çağırıyoruz." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Ercan Karakaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title