Haberler

CHP, Ahmet Türk'e Tepkili

CHP Milletvekilleri, Ahmet Türk'ün Meclis Grup Toplantısında Kürtçe Konuşmasına Tepki Gösterdiler. Milletvekilleri "Burası TBMM Türkçe Konuşulur" Görüşünü Dile Getirdiler.

CHP milletvekilleri, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Meclis grup toplantısında Kürtçe konuşmasına tepki gösterdiler. Milletvekilleri "burası TBMM Türkçe konuşulur" görüşünü dile getirdiler. CHP milletvekilleri şu görüşleri dile getirdiler:

CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ONUR ÖYMEN: Anadilde konuşmayı, insan hakları meselesi olarak görüyoruz. Ama bu konu, Meclis çatısı altında siyasi şova dönüştürülmemeli.

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ALGAN HACALOĞLU: Grup konuşmaları, TBMM çatısı altında yapılan resmi konuşmalardır. Bu konuşmaların, resmi dil dışında yapılması doğru değildir. Bir arkadaşımız, Kürtçe yemin ettiği için sıkıntılar doğmuştu. Mitingde, sokakta, TBMM bahçesinde konuşulabilir ama grupta, resmi dil Türkçe dışında konuşma yapılamaz. Herkes sınırlarının ne olduğunu bilmesi lazım.

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ GÜROL ERGİN: Burası TBMM, o toplantı da TBMM çatısı altında yapıldı. Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili olan Türkçe ile konuşma yapılması gerekir. Bu açıdan doğru, şık ve anlamlı bulmuyorum. Bu konuda Hükümetin uyarılması gerekir. Hükümet, ne düşündüğünü açık ve net şekilde ortaya koymalı.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ CANAN ARITMAN: Siyasette, gittiğiniz alanlarda insanlarla daha iyi iletişim kurabilmek, sempati toplayabilmek adına yöre ağzı kullanabilirsiniz. Ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın da Türkçe dışında başka bir dil kullanmamaya özen göstermesi gerekir.

CHP YALOVA MİLLETVEKİLİ MUHARREM İNCE: Burası TBMM, burada Türkçe konuşulur.

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ŞÜKRÜ ELEKDAĞ: Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçedir. TBMM'de Türkçe konuşulur. Herhangi bir dilde konuşma yapılamaz. Bu açıdan Kürtçe konuşma yanlış olmuştur, hatalıdır. Bunu kınıyorum. TBMM'nin gerekli önlemleri almasını bekliyorum. (ANKA)

(EG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title