Haberler

BBP Lideri Destici İmam Hatiplilerle Bir Araya Geldi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "İmam Hatip mezunu olmak; millî şuura, millî ahlaka, millî terbiyeye ve manevi değerlere haiz olmak, İslam ilimleri ve pozitif bilimler ile donatılmaktır" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "İmam Hatip mezunu olmak; milli şuura, milli ahlaka, milli terbiyeye ve manevi değerlere haiz olmak, İslam ilimleri ve pozitif bilimler ile donatılmaktır" dedi.

Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi Öğrencileri ve Mezunları Vakfı'nın düzenlemiş olduğu iftar programına Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, İmam Hatip Lisesinde geçmişten bugüne görev yapmış yöneticiler, öğretmenler, mezunlar, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Genel Başkan Destici'ye Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Şevki Arıcı, Ankara İl Başkanı Gökhan Tüzün, Ankara İl Yönetim Kurulu üyesi Önder Baş eşlik etti. Programda konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İmam Hatip Lisesi mezunu olmanın bir ayrıcalık olduğunu kaydetti.

"İMAM HATİPLİLERİN ÖNÜ AÇILDI"

İmam Hatip Lisesi mezunu olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Destici, "İmam Hatip mezunu olmak; milli şuura, milli ahlaka, milli terbiyeye ve manevi değerlere haiz olmak, İslam ilimleri ve pozitif bilimler ile donatılmaktır. Ben her zaman İmam Hatiplilerin ve İmam Hatip Lise vakıflarının emrindeyim. İnşallah Ankara İmam Hatipliler Vakfı, ileriki günlerde İmam Hatipliler ile ilgili çok güzel çalışmalar yapacaktır. Eğitimde yapılan değişiklikler ile İmam Hatiplilerin önü açılmıştır. Burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"MÜSLÜMAN COĞRAFYLARINDA KAN VE GÖZYAŞI VAR"

Müslüman coğrafyasında Müslümanların katledildiğini söyleyen Destici, "Kafamızı kaldırıp yüzümüzü nereye çevirirsek çevirelim, mutlaka Müslüman coğrafyalarında kan ve gözyaşı görüyoruz. Müslümanların arasına tefrika sokulmuş, mezhepçilikle, etnik kökenlilikle, Müslümanlar bir birlerine kırdırılıyor ve birbirine yok ediliyor. Ben burada Müslümanları bir birlerine kırdıranları lanetliyorum. Yüce Allah'ın kahhar ismi şerifiyle kahru perişan eylemesini niyaz ediyorum. Tüm Müslümanları birliğe ve beraberliğe, bu sömürücülere karşı iş birliğine ve uyanmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

"NAMLUSUNU MİLLETE DURMUŞ TANKLARA SELAM VERMEDİK"

Mısır'da yaşanan olayların kendilerini ve Müslümanları büyük üzüntüye ve acıya boğduğunu kaydeden Destici, "Sırf kendi iradelerine, kendi milli iradelerine, kendi seçtiklerine sahip çıkmak için sokaklara dökülen ve asla teröre ve şiddete bulaşmayan yüz binlerce insana erkek, kadın, genç, ihtiyar ve çocuğun darbecilerin talimatıyla asker ve polisler tarafından ateş açılarak katliama maruz kalmaları hepimizin yüreğini dağladı ve hepimizi çok üzdü. Dünyanın ne tarafında, yeryüzün neresinde olursa olsun hilesiz, entrikasız, seçimler ile iş başına gelmiş hiçbir iktidarı hangi etnik kökene sahip olursa olsun, hangi inanca, hangi mezhebe, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, sandık dışı yollarla değiştirilmesini, hele ki askeri darbeler ile değiştirilmesini bu zamana kadar kabul etmedik, bundan sonra da asla kabul etmeyeceğiz. Türkiye'de namlusunu millete çevirmiş tanka selam durmadık, Suriye'de de durmadık, Mısır'da da durmayacağız" İfadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Ankara Merkez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title