Haberler

Baykal, TRT'ye Tazminat Davası Açtı

Baykal, Tuncay Güney'in Konuk Olarak Katıldığı 'Büyüteç' Programında, 'Gerçek Dışı Hakaret ve İftiralarda Bulunulduğu, İddiasıyla TRT Hakkında Toplam 200 Bin Tl'lik Manevi Tazminat Davası Açtı.

CHP ve Genel Başkanı Deniz Baykal, Tuncay Güney'in konuk olarak katıldığı ''Büyüteç'' programında, ''Gerçek dışı hakaret ve iftiralarda bulunulduğu, parti tüzel kişiliğine ve kişilik haklarına saldırıldığı'' iddiasıyla TRT hakkında toplam 200 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

CHP ve Deniz Baykal'ın avukatları Ahmet Çörtoğlu ile Mirat İlsu Çatak tarafından açılan davanın dilekçesinde, 14 Ocak 2009 tarihinde, TRT-2'de yayımlanan ''Büyüteç'' programına, ''Kamuoyunda Ergenekon davası olarak bilinen ve halen yargılaması devam eden söz konusu dava ile gündeme gelen, sıfatı, vasfı, konumu, mesleği, kişiliği ve kimliği net olarak bilinemeyen, bu hususlarda hakkında çeşitli spekülasyonlar bulunan Tuncay Güney isimli şahsın'' konuk olarak katıldığı anımsatıldı.

Dava dilekçesinde, ''Dava konusu yayında, müvekkil Cumhuriyet Halk Partisi, 'Cesur Hırsızlar Partisi' olarak nitelendirilerek, tüm kamuoyu önünde, cesur hırsızların oluşturduğu bir siyasi parti olarak takdim edilmiş, ana muhalefet partisi konumunda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi, seçmenleri, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri, milletvekilleri, parti yöneticileri ve tüm teşkilatı 'hırsız olmakla' itham edilmiş ve ağır hakarete maruz kalmıştır'' denildi.

Dava dilekçesinde, şöyle devam edildi:

''Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, MİT tarafından CHP Genel Başkanlığı'na getirilen bir ajan olduğu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yasa dışı yollardan kendi iradesi dışında dış güçler tarafından yönetildiği ve yönlendirildiği anlam ve amacını içeren, terör örgütü kurucusu ve yöneticisi olmak suçundan yargılanan bir kimseyle ilişkili olduğu gerçek dışı ifadeler ile 40 yılı aşkın bir süredir siyaset hayatında bulunan, kendini siyasete ve topluma adamış, hukukun üstünlüğüne ve dürüstlüğe dayalı bir yaşam-siyaset biçimini kendine ilke edinmiş, bundan hiçbir zaman sapmamış Deniz Baykal'ın kişilik hakları ağır surette ihlal edilmiştir.''

Dilekçede, TRT'den, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte, CHP ve Genel Başkanı Baykal için 100'er bin TL olmak üzere toplam 200 bin TL manevi tazminat talebinde bulunuldu.

CHP ve Deniz Baykal'ın avukatları ayrıca, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, ''Büyüteç'' programının yöneticisi İbrahim Gürkan Sarı, aynı programın kontrolörü ve TRT Haber Dairesi Başkanı hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title