Haberler

Başbakan Yardımcısı Atalay, Kırıkkale'de Açıklaması

“Özellikle bu dinleme konularında hem orada (DDK) hem yargı içinde hem de idari yönden doğrusu çok ileri çalışmaların yapılması lazım. Vatandaşlarımızı doğrusu bu endişeden kurtarmamız lazım”

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Özellikle bu dinleme konularında hem orada (DDK) hem yargı içinde hem de idari yönden doğrusu çok ileri çalışmaların yapılması lazım. Vatandaşlarımızı doğrusu bu endişeden kurtarmamız lazım" dedi.

Atalay, beraberinde AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can ile AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılı ile Keskin ve Çelebi ilçelerindeki seçim koordinasyon merkezlerinin açılışının ardından Karakeçili ilçesine geldiler.

Başbakan Yardımcısı Atalay, İlçe Seçim Koordinasyon Merkezinde bir gazetecinin helikopter kazasında vefat eden BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ile ilgili bir ses kaydının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kullanılacağı yönündeki iddialar olduğunu söylemesi üzerine, "Bunlar tabi spekülatif şeyler, bizler o konuda olayın gerçeğini bilmeden yorum yapmayız. Uygun olmaz. Biliyorsunuz o şu anda yargıda yürüyen bir konudur. Yargıda yürüyen bir konu ile ilgili, bilmediğimiz bir konu ile ilgili değerlendirme yapmam" şeklinde konuştu.

Yasadışı dinlemelerin araştırılması

Atalay, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yasa dışı dinlemelerle ilgili Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) araştırma talimatı vermesiyle ilgili sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bu olumlu bir şey. Zaten biliyorsunuz zaman zaman değişik konularda Cumhurbaşkanımız DDK'ya çalışmalar yaptırıyor. Onun için kurulmuş, ülkenin gündeminde yoğun olarak yer alan bu tür tartışmalı konularda çalışma yapmaları normal. İnşallah faydalı olur. Özellikle bu dinleme konularında hem orada hem yargı içinde hem de idari yönden doğrusu çok ileri çalışmaların yapılması lazım. Vatandaşlarımızı doğrusu bu endişeden kurtarmamız lazım. Çok yanlış şeyler olmuş, o illegal dinlemeler artık doğrusu her vatandaşı tedirgin eden boyutlara ulaşmış, dolayısıyla o çalışmaların yapılması faydalı olur diye düşünüyorum." - Kırıkkale

Kaynak: AA / Politika

Oğuz Kağan Köksal Beşir Atalay Ramazan Can Kırıkkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title