Haberler

Bağımsız Aday Ayhan, Şanlıurfa'da Seçimlerin İptal Edilmesini İstedi

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Desteklediği 'Bin Umut' Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Adayı İbrahim Ayhan, Şanlıurfa'da Genel Seçimlerin İptal Edilmesi Gerektigini Savunarak, "Demokratik ve Şeffaf Olmayan Bir Seçim, Meşru Olmayıp Yenilenmeyi Gerektirir" Dedi.

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) desteklediği 'Bin Umut' Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı İbrahim Ayhan, Şanlıurfa'da genel seçimlerin iptal edilmesi gerektigini savunarak, "Demokratik ve şeffaf olmayan bir seçim, meşru olmayıp yenilenmeyi gerektirir" dedi.

DTP'nin desteklediği 'Bin Umut' Şanlıurfa Bağımsız milletvekili adayı İbrahim Ayhan, DTP il binasında beraberinde seçimi kazanan DTP'nin desteklediği bağımsız aday İbrahim Binici, Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin, Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin ve partililer ile birlikte Karakoyun İş Merkezi önünde bir basın açıklaması yaptı. Seçim çalışmaları süresince, seçmenlerin sorunlar ve engellemeler ile karşılaştığını iddia eden İbrahim Ayhan, bir çok seçmenin tehdit edildiğini, bir çok köyde oyların

açık kullanıldığını öne sürdü. Sandıkta seçmenlerinin bağımsız adaylara oy verdiği halde, sandık sonuç tutanaklarının adliyeye geldiğinde oyların tutanaklara geçirilmediğini gördüklerini ileri süren İbrahim Ayhan, bu konuda yaptıkları itiraz ve şikayetlerinin reddedildiğini söyledi. İbrahim Ayhan şöyle devam etti:

"Dün gece geç saatlerde seçime gölge düşürecek bir takım olaylar yaşanmıştır. Yetkililer tüm sandıkların açıldığını beyan etmelerine rağmen, il seçim sonucu kesin olarak açıklanmamaktadır. Demokratik ve şeffaf olmayan bir seçim, meşru olmayan bir seçim, yenilenmeyi gerektirir. 22 Temmuz seçimi bizim için çok şaibeli geçmiştir. Bizim mekan ve mevki gibi bir hastalığımız yok. Biz halkımızın özgür bir şekilde temsil edilmesinden yanayız."

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı basın açıklaması sırasında, "Oylar namustur, satılmaz" sloganları atıldı. Açıklamanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

(HA-FÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title