Haberler

Azerbaycan sınır muhafızları tarafından yakalanan sözde Ermeni rejiminin lideri Vardanyan tutuklandı

Güncelleme:

Karabağ'daki sözde Ermeni yönetiminin eski devlet bakanlarından Ruben Vardanyan, Azerbaycan sınır muhafızları tarafından yakalanması sonrası terörü finanse etme suçlamasıyla tutuklandı. Vardanyan'ın Karabağ'daki yasa dışı Ermeni güçlere silah ve mühimmat sağladığı ve onları finanse ettiği tespit edildi. Öte yandan Vardanyan'ın kara para aklama, yasa dışı silah ve uyuşturucu ticareti gibi suç geçmişine sahip olduğu öğrenildi.

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki sözde Ermeni yönetiminin eski devlet bakanlarından Ruben Vardanyan, terörü finanse etme suçlamasıyla tutuklandı.

YASA DIŞI ERMENİ GÜÇLERE SİLAH SAĞLAYIP FİNANSE ETTİ

Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisinden yapılan açıklamada, dün Azerbaycan'dan Ermenistan'a geçmek isterken sınır muhafızlarınca gözaltına alınan Vardanyan'ın, Karabağ'daki yasa dışı Ermeni güçlere silah ve mühimmat sağladığı, onları finanse ettiğinin tespit edildiği bildirildi.

TUTUKLANDI

Açıklamada, terörü finanse etme, yasa dışı silahlı grupların oluşumunda ve faaliyetinde yer alma ve Azerbaycan sınırını yasa dışı yollarla geçme suçlamaları ile hakim karşısına çıkarılan Vardanyan'ın tutuklandığı belirtildi. Devlet Güvenlik Servisi, Vardanyan'ın sorgulanmasına ilişkin görüntüleri kamuoyu ile paylaştı.

Azerbaycan sınır muhafızları tarafından yakalanan sözde Ermeni rejiminin lideri Vardanyan tutuklandı

SÖZDE ERMENİ YÖNETİMİNDE DEVLET BAKANI OLARAK GÖREV YAPTI

Rusya'da yaşayan ve Rus vatandaşı olan Ruben Vardanyan, Eylül 2022'de Rus vatandaşlığından çıkma başvurusunda bulunarak Karabağ'a gelmiş ve sözde Ermeni yönetiminde "devlet bakanı" olarak görev almıştı. Rusya tarafından vatandaşlıktan çıkarılan Vardanyan, bir süre sonra Karabağ'daki sözde yönetim tarafından görevden alınmıştı.

SİCİLİ KABARIK

Kara para aklama, yasa dışı silah ve uyuşturucu ticareti gibi suç geçmişine sahip olduğu belirtilen Vardanyan, sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından Azerbaycan aleyhine kışkırtıcı açıklamalarda bulunuyordu. Vardanyan, dün Azerbaycan'dan Ermenistan'a geçmek isterken sınır muhafızlarınca gözaltına alınarak Bakü'ye getirilmişti.

Kaynak: AA / Politika

Uyuşturucu Ticareti Azerbaycan Karabağ Hukuk Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title