Haberler

Aydın: Bakan Koç'un Vazife Aşkı

Aydın'ın önde gelen renkli simalarından Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, görev aşkı nedeniyle 28. evlilik yıldönümü eşi ve çocuklarından ayrı geçirmek zorunda kaldı.

Aydın'ın önde gelen renkli simalarından Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, görev aşkı nedeniyle 28. evlilik yıldönümü eşi ve çocuklarından ayrı geçirmek zorunda kaldı.

Kardeşi Atilla Koç'un evine ve çocuklarına çok bağlı olduğunu ancak görevi nedeniyle bu önemli günde evinde olamadığını belirten ağabey Dr. Ahmet Koç, "Bazı görevler vardır ki kendi hayatından önemlidir. Kardeşim Atilla da vazifeyi kendi hayatından önemli görmektedir" dedi.

Aydın'ın Köşk İlçesi'nde, 07 Nisan 1946 tarihinde doğan Ilıdağlı meşhur tüccar Ali Koç'un oğlu Atilla Koç, eşi Şadiye Hanım ile 20 Temmuz 1978 yılında evlendi. Zehra, Ali ve Sırma olmak üzere 2 kız bir erkek çocuğu babası olan Atilla Koç, Mülki İdare Amiri, Kaymakam, İçişleri Bakanlığı Bakanlık Müşaviri, Konya Emniyet Müdürü, Ulubey, Nusaybin, Bayındır Kaymakamı, Siirt, Giresun Valisi, Başbakanlık Müsteşarı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Merkez Valisi görevlerinde bulundu. Son seçimlerde memleketi Aydın'dan milletvekili adayı olan Atilla Koç, 22 Şubat 2005 tarihinde de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na atandı.

Yoğun temposu ve renkli kimliği ile her zaman gündeme gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 22 Şubat'tan sonra kendi tabiri ile 48 saat görev yapmaya başladı. Bugün 28. evlilik yıldönümünü yaşayan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, alışılagelmiş bir evlilik yıldönümünün aksine sabahtan akşama kadar Aydın'ın değişik yerlerinde açılış, inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Bakan Koç, evlilik yıldönümü ile ilgili çok fazla bir şey söylemeyip, sadece aile müessesinin kutsallığından söz ederken, Bakan Koç'un Köşk İlçesi'nde oturan 85 yaşındaki ağabeyi Dr. Ahmet Koç, "Kardeşim Atilla çalışmayı ve okumayı çok severdi. Ancak özel günleri de kesinlikle unutmaz ve hatırlar. Ailesini çok bağlıdır. Ancak tam manasıyla görev adamıdır. Bakan olduktan sonra, kendisini her zaman ikinci plana atıp omzundaki görev gereği her zaman işini birinci planda tutmuştur. Bugün evinde olmaması da bunun bir göstergesidir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title