Haberler

AK Parti YSK'dan bilgi mi istedi? Kulisleri hareketlendiren erken seçim iddiası

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her seferinde "Seçim zamanında yapılacak" demesine rağmen erken seçim iddiaları bir türlü gündemden düşmüyor. Konuyla ilgili ortaya atılan son iddiaya göre; AK Partili yetkililer Yüksek Seçim Kurulu'ndan olası bir seçime hazır olup olmadığı yönünde bilgi istedi.

Erken seçim iddiaları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Muhalefetin ısrarlı çağrılarına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son açıklamada "Cumhur İttifakı'ndan Devlet Bey bu işin Haziran 2023'te olacağını söylüyor. Ben Haziran 2023'te olacağını söylüyorum. Defalarca söylememize rağmen hala erken seçimden bahsediyor. Erken seçim yok. Bak Bay Kemal, noktalı virgül değil ha, nokta koyuyorum" diyerek tartışmalara bir kez daha noktayı koydu.

"HAZIR MISINIZ?" DİYE SORULDU MU?

Ancak bugün ortaya atılan AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu'na olası bir seçime hazır olup olmadığını sorduğu yönündeki iddia kulisleri yeniden hareketlendirdi. İddianın devamında YSK'dan da AK Parti'den gelen bu soruya 60 günden az olmamak kaydıyla seçime hazır olabilecekleri cevabının verildiği öne sürüldü.

OY PUSULASI VE ZARF TEDARİKİ YAPILACAK

Milli Gazete'den Bünyamin Güler'in haberine göre; iktidarın bilgi istediği YSK, olası bir erken seçime karşı kollarını sıvadı. YSK, seçimden önce 160-180 milyon oy pusulası ve zarfın yanı sıra kabin tedarikini yapacak. YSK'nın eksiklikler için ihaleye çıkması ya da doğrudan alım yapması gerekiyor.

BAHÇELİ DE ERKEN SEÇİM İDDİALARINA SON NOKTAYI KOYMUŞTU

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Erken seçim yoktur, 'hemen seçim' yoktur, 'haydi seçim' yoktur, bu tavizsiz karar ve irade beyanına sevsen de sevmesen de alışman, riayet etmen tavsiyemdir" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Haberler

500

Yorumlar (10)

Veli Özdemir:

Çok beklersiniz :)

30
103
yanıtYanıtla
Mustafa Kinali:

Cok beklemicez Az kaldi cahillerden kurtulacagiz :)))

yanıt23
yanıt4
bekir yapici:

ne demek istiyorsun 2023 te görev süresi bitiyor anayasaya görede bir daha aday olamiyor erken secim yoksa neyi bekliyormusuz acaba?

yanıt13
yanıt1
Umit Cetin:

erdoğan erdoğan erdoğan erdoğaaaannn

19
49
yanıtYanıtla
Metin Demir:

sizin ar damarınız çatlamış yenildikçe seçim diyorsunuz bari zamanını bekleyin

14
49
yanıtYanıtla
bekir yapici:

erken secim yok diyor ama c.baskanligi süresi 2023 te doluyor ve anayasaya görede bir daha aday olamiyor ancak erken secime giderse ülke savasa girerse ic karisiklik cikarsa ohal ilan edilirse o zaman görev süresi devam ediyor o bakimdan erken secim yok sözü pek inandirici degil 2023 ten önce erken veya baskin secim dahil bir cok sey denenebilir muhalefette bunu hesapliyor ayrica halkin cogunlugu düsünce yoksunu veya saf degil bunu hala anliyamadilar.

37
7
yanıtYanıtla
Mustafa Kinali:

Artik degisim sart

22
3
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

erken seçim akp ye yarar şuanda ileriki zamanda bu dolar altın enflasyon düşmeyeceğine göre 6 ay tutabilirler ekonomiyi sonrası zaten iyi gözükmüyor

16
2
yanıtYanıtla
Kemal Y:

dolar çıkar ağlarla dolar iner ağlarlar.. Seçime niye gitsin AK Parti? Sizde seçime girecek ne alt yapı ne ekip ne de yürek var. Sizin amacınız da seçim değil zaten seçim olsa, vizyon olur

1
14
yanıtYanıtla
OKUR:

istedimi istemedimi?böyle bir habermi olur allah aşkına ? bence istemiştir...yok yok istememiştir,,,,

6
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title