Haberler

2018 seçimlerini bilen şirketin son anketi! Rakamlar liderleri kara kara düşündürecek

Güncelleme:

ORC araştırma şirketinin 45 ilde 5 bin 420 kişi ile yaptığı ankette, yüzde 10 seçim barajını AK Parti, CHP ve İYİ Parti geçebildi. Ankete göre; yeni kurulan partilerden en büyük atılımı ise Davutoğlu önderliğindeki Gelecek Partisi yaptı.

2018 seçim sonuçlarını en doğru tahmin eden anket şirketi ORC, 17-22 Ocak tarihleri arasında 45 ilde 5 bin 420 kişi ile yaptığı araştırmanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

SADECE 3 PARTİ BARAJI GEÇEBİLİYOR

Ankete katılan vatandaşlara "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Soruya yanıt verenlerden yüzde 29.7'si AK Parti, yüzde 24.3'ü CHP, yüzde 14.2'si İYİ Parti, yüzde 9.1'i MHP, yüzde 8.4'ü ise tercihini HDP'den yana kullanacağını ifade etti.

GELECEK PARTİSİ SÜRPRİZ YAPTI

Ankette Ahmet Davutoğlu önderliğindeki Gelecek Partisi'ne oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 3.6, DEVA Partisi'ne oy vereceklerini belirtenlerin oranı yüzde 2.8, Saadet Partisi'ne oy vereceklerin oranı ise yüzde 1.7 olarak belirlendi.

İşte yapılan ankette partilerin oy oranı;

2018 seçimlerini bilen şirketin son anketi! Sadece 3 parti barajı geçebiliyor

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Haberler

ABD'ye kaçak yoldan giren Türk vatandaşının söyledikleri Elon Musk'ı da şaşırttı

ABD'ye kaçak yoldan giren Türk vatandaşının söyledikleri Elon Musk'ı da şaşırttı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

İran, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin ön raporu yayımladı

İran, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin ön raporu yayımladı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

500

Yorumlar (56)

Timur Cakir:

Elbette böyle bir senaryoda gelişebilir.Fakat chp ve iyi parti gibi vizyonsuz ve amaçsız bir partilerin kazanması türkiyenin dünya sahnesinden silinip sıradan ve iç çekişmelerle boğusan vede en kötüsü borç dilenen,erken seçimlere gebe bir ülke durumuna dönüştürür.Hani derlerdi ya avrupanın hasta adamı işte bu gerçekleşirdi.Maaşlarını bile alsan iyi bu muhalefet yönetimiyle.

625
591
yanıtYanıtla
JSİR:

Dostum bu ülke kurtuluş savaşından çıktı, toparladı merak etme, ayrıca küçük bi iki bilgi vereyim lazım olur. Hasta adam terimi Osmanlı için kullanıldı hani şu iktidarin dönmek istediği dönemler için, ikincisi CHP hiç bir zaman tek başına iktidar olmadı, üçünçüsü başkanlık sistemini getiren AKP, ama seçime girmeden MHP ile kualisyon yapan yine AKP ? Korkma yiğidim korkma AKP önceside yaşam vardı AKP sonrasıda olur

yanıt44
yanıt87
Doğrucu Davud:

Senin Türkiye'nin ekonomisinden haberin var mı? Herkes senin gibi maaş almıyor bu ülkede

yanıt25
yanıt3
ERKAN :

ha sana göre şuan güllük gülistanlık borç verecek durumdayız yani :))) -52 milyar dolar rezerv nedir kardeşim

yanıt18
yanıt2
Esma Hüsna Saygılı:

yav he he imf den borç alma araplardan al ne farkı varsa bilmiyorum

yanıt17
yanıt1
Erol Avcı:

ne kadar çok vatan haini varmış aramızda yok ulkeyi satmışlarda chpli engin altayın röportajnı görmuyosunuz demi turkiyeyi 25 eyalete bölecek chp hala aymyosunuz tutturmuşsunuz erdoğan gitsinde kim gelirse gelsin yazık bu tür zihniyeti taşıyalara yazık

328
797
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Erol Avcı yalanlarına aldığın "dislike" ları gördün mü?

yanıt26
yanıt5
atilla erdoğan:

Sen merak etme AKP bile bu kadar gücüne rağmen denemesine rağmen eyaletlere bölemedi değil AKP CHP hiç bir Allah'ın kulunun gücü yetmez bu toprakları bölmeye ama bu milleti sizin zihniyetiniz sürekli bölmeye çalışıyor insanları kutuplaştırıyorsunuz bu milletin ahını ödeyemeyeceksiniz iyi ki cehennem var sizin gibiler için.

yanıt34
yanıt3
Esma Hüsna Saygılı:

satmadıkları ne kaldı söylesene bankaların yüzde doksanı yabancı ortaklı gsm hatları öyle otoyollar hastaneler köprüler bizim olan ne var söylesene

yanıt20
yanıt2
diyar-ı bekir:

SEN HERALDE PENSİLVANYACI İP LİLER VE BEBEK KATİLİ TERÖRİSTLERİ İKTİDARDA GÖRMEK İSTİYORSUN AMA BU MİLLET SİZE 2023 DE ÖYLE BİR TOKAT VURACAKKİ SESİ PENSİLVANYADAN KANDİLDEN DUYULACAK

504
603
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title