Haberler

2014 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2014 Yılı bütçesinin görüşmeleri sürüyor AK Parti'li Üstün: "Emeklilikte yaşa takılanlardan bir tanesi de benim. Bununla ilgili beklentiler bir an önce olum...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sürüyor.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, AK Parti'nin çalışma yaşamını kuralsız hale getirmeyi bir politika olarak benimsediğini öne sürdü.

"Kıdem tazminatına doğrudan bir 12 Eylül'de müdahale edildi bir de sizin döneminizde" diyen Çetin, kıdem tazminatının çalışanlar açısından vazgeçilmez bir hak olduğunu söyledi.

AK Parti döneminde iş sağlığı güvenliğinin rafa kalktığını savunan Çetin, Türkiye'nin iş kazalarında dünyada üçüncü, avrupada birinci sıraya yüseldiğini dile getirdi.

Çalışma ortamının hiçbir zaman bu dönemdeki gibi kaos ortamında olmadığını ifade eden Çetin, "Çalışma yaşamında alt üst olma yaşanıyor" dedi.

Çetin, gazetecilerin çalışma koşulları kadar ağır olan başka bir meslek olmadığını belirterek, "4C'lilerin sorunlarını çözmek sizin boynunuzun borcu" diye konuştu.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Çözüm süreci var, silah harcamaları azaldı. Biraz da insanlığa yatırım yapsak" ifadesini kullandı.

Kaplan, Suriyelilerin Türkiye'de köle koşullarında çalıştırıldığını ve bunların denetiminin yapılmadığını kaydetti.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, hükümetin sağlık politikalarını eleştirdi.

Kıdem tazminatının yük ve istihdamın önünde engel oluşturduğu görüşlerinin doğru olmadığını öne süren Çam, "Kıdem tazminatının fona devredilmesi uygulamasıyla işçilerin iş güvencesi kalmayacak ve devlet kullanabileceği parasal fonlara ulaşacak" diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel,  sendikalaşmanın önünde ciddi engeller bulunduğunu ifade etti.

-"CHP herkes için var"

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, emeklilikte yaşa takılanları anımsatarak, "Emeklilikte yaşa takılanlardan bir tanesi de benim. Kamuoyunda bununla ilgili bir beklenti var. Beklentiler bir an önce olumlu veya olumsuz sonlandırılmalı" diye konuştu.

CHP ve MHP'li milletvekilleri de laf atarak Üstün'e destek verdi. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "CHP varsa herkes için var" dedi. Komisyonda gülüşmeler oldu.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, "Kıdem tazminatı konusunu sonlandırın. Bunu lütfen gündeminizden çıkartın" çağrısında bulundu.

Emeklilikte yaşa takılanların sorununun bir an önce çözülerek noktalanmaya ihtiyaç olduğunu belirten Çelebi, "İnanın bu yasayı çıkartanlara ve size beddua ediyorlar" dedi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, uygulanan politikalarla işsizliği hedeflenen noktaya getirmenin mümkün olmadığını kaydetti.

"Türk usulü bir morgage kriziyle karşı karşıya kalabiliriz" ifadesini kullanan Günal, "Kıdem tazminatı konusu öyle veya böyle açıklığa kavuşturulmalı. Bu tartışma iki tarafı da yıpratıyor" diye konuştu.

Günal, "Yandaş sendika kayırma iyice atmış durumda" görüşünü öne sürdü.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "İlaç kuyruklarını, bir doktora gitmenin zorluğunu unutmamamız lazım. Bunları hatırayarak eleştirilerimizi yapmamız gerekir" dedi.

Kıdem tazminatı konusunun mutlaka çözülmesi gerektiğine inandığını ifade eden Şahin, "Kıdem tazminatı maddi ve manevi bir haktır. İşverenin de bunu zorlanmadan ödeyebileceği bir duruma getirilmeli. Bu düzenleme bir an önce yapılmalı" diye konuştu.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Artık hastanede rehin kalınmıyor çünkü bir yerde rehin kalmak için önce oraya girebilmek lazım" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Feramuz Üstün Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title