Haberler
BBC

Pakistan'da Saldırganlar, Yolcuları Otobüsten İndirip Kurşuna Dizdi! Çok Sayıda Ölü Var

Güncelleme:

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde, silahlı saldırganlar en az 14 kişiyi otobüsten indirip öldürdü. Saldırının sorumluluğunu henüz hiçbir örgüt üstlenmedi.

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde, silahlı kişilerin otobüslerden indirdikleri en az 14 kişiyi öldürdüğü bildirildi. Eyaletin İçişleri Bakanı Haydar Ali, Fransız AFP ajansına sayıları 20'den fazla olduğu belirtilen saldırganların "Cephe Birlikleri" adlı milis grubunun üniformalarını giydiklerini söyledi.

"14 YOLCUYU TARADILAR"

Ali "Makran Otoyolu'nda Karaçi'den Ormara kentine giden dört otobüsü durdurup 14 yolcuyu taradılar" dedi.

Ölenlerin tümünün Pakistanlı olduğu ve aralarında bir donanma subayıyla bir sahil güvelik görevlisinin de olduğu belirtiliyor.

OPERASYON BAŞLATILDI

Bakanlık kaçan saldırganların bulunması için büyük çaplı bir operasyon başlatıldığını açıkladı.

Başbakan İmran Han da saldırıyı kınadı.

Saldırının sorumluluğunu henüz hiçbir örgüt üstlenmedi.

NE OLDU?

Belucistan eyaletinin başkenti Quetta'da yaklaşık bir hafta önce düzenlenen intihar saldırısında 20 kişi hayatını kaybetmişti. Afganistan ve İran'la sınırı olan Belucistan, Pakistan'ın en büyük ve en yoksul eyaleti. Burası, radikal İslamcı, mezhepçi ve ayrılıkçı militanların faal olduğu bir bölge.

Belucistan'da IŞİD'in de aktif olduğu belirtiliyor. Quetta'da Şii Hazaraları hedef alan intihar saldırısını IŞİD üstlenmişti.

Pakistan ordusu, 2004'ten bu yana militanları hedef alan operasyonlar düzenliyor.

Belucistan Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru adlı dev projenin merkezinde yer alıyor. Çin, milyarlarca dolara mal olacak bu altyapı projesiyle batıdaki Şincan eyaletini Arap Denizi'ndeki Gwadar limanına bağlamayı hedefliyor.

BBC

Pakistan Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (38)

matzen:

allahı gören var mı allah çekirdek çitletip film izliyor a dünya filmin adı inandınız mı ben inanmadım. la oglim allah yok beynini biraz spor yaptır kuranı oku ne saçma şeyler le dolu ağzın açık kalır türkçe oku türkçe

8
27
yanıtYanıtla
Yazık:

Bunu yapanlar müslüman olamaz

4
23
yanıtYanıtla
ARAP YAVUZ:

müslüman müslümanlardan kaçsın canını müslüman dan kurtarsın islam her tarafından su alıyor terör ve vahşet içinde

10
16
yanıtYanıtla
:

AHA DA BİR SIĞIR DAHA HEMDE SIĞIRCIK. . .

yanıt0
yanıt1
hakan gardas:

Müslüman ülkelerde faliyet gösteren abd ajanlar yapmistir, oyun hep ayni. . .

16
7
yanıtYanıtla
BİRİSİ:

zaten müslüman artık terör demek

yanıt5
yanıt10
ABC:

İşte şimdi doğru yolu buldun araptan kurtuldun yeniden insan oldun

yanıt3
yanıt6
Menfaatsiz:

Ne çok kitapsız varmış burda kurban olun Müslümanlığa zalimler için yaşasın cehennem

14
5
yanıtYanıtla
ABC:

kitapsız sen ve senin gibi arap sevici cehennemlik yobazlara diyorlar adi mahluk

yanıt5
yanıt10
ABC :

ABC KAMALİST MİSİN ATAİST MİSİN BİLMEM AMA GERÇEKLER ZORUNA GİTTİ HERALDE. Bİ HARARETLENMİŞSİN. BİZ ALLAHI HZ MUHAMMETİ SEVERİZ. DİNİMİZİ GEREĞİ YARADILANI YARATANDAN ÖTÜRÜ SEVERİZ. SENİ BİLE. . . . ALLAH ISLAH ETSİN

yanıt4
yanıt5
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title