Haberler

Osmaniye'de "Yerfıstığında Gıda Güvenliği Eğitimi" Projesi

Osmaniye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün "Yerfıstığında Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Uygulamaları Eğitimi" projesinin sözleşmesi imzalandı.

Osmaniye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün "Yerfıstığında Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Uygulamaları Eğitimi" projesinin sözleşmesi imzalandı.

Projenin destek sözleşmesi, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Yıldız tarafından imzalandı.

Sağlam, yaptığı açıklamada, Yerfıstığında Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Uygulamaları Eğitimi Projesi kapsamında, kurumda 25 personele 5 gün eğitim verilmesinin planlandığını belirtti.

Eğitimlere ocakta başlanacağını belirten Sağlam, şöyle konuştu:

"Proje kapsamında verilecek olan eğitim sayesinde kırma tesisi olan ve son ürün olarak çiğ yerfıstığı, kavrulmuş yerfıstığı, pirinç ve şak yerfıstığı, yerfıstığı krokanı ile kreması imalatı yapan bir işletme için ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi kurulmuş olacak. Bu sistem içinde olması gereken prosedür, proses, talimat, spekt, gıda güvenliği planı, el kitapları, politikalar, formlar ve gerekli tüm dokümantasyon hazırlanacak. Bu dokümantasyonun iç tetkik, yönetimin gözden geçirme toplantıları, kalite kayıtlarının tutulması gibi uygulamalarının nasıl gerçekleştirileceği eğitimde verilecektir."

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Sağlam Doğu Akdeniz Onur Yıldız Osmaniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title