Haberler

Osmaniye'de "Romanlara Pembe Fırsatlar" Projesi

Osmaniye'de Roman vatandaşların istihdam edilebilmesi amacıyla "Romanlara Pembe Fırsatlar" Projesi hayata geçirildi.

Osmaniye'de Roman vatandaşların istihdam edilebilmesi amacıyla "Romanlara Pembe Fırsatlar" Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Roman vatandaşlara yönelik mesleki kurslar düzenleniyor.

Osmaniye Valisi Kerem Al ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Hoş Sada Vakfı tarafından yürütülen proje çalışmalarını görmek amacıyla dernek binasını ziyaret etti.

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Servet Önal, Avrupa Birliği hibesi ile hayata geçirilen ve 12 ay sürecek proje kapsamında 100 kişiye saç bakımı ve yapımı, tekstil model makineci, saç-sakal kesimi gibi mesleki kursların devam ettiğini ifade etti.

Proje kapsamında bireysel rehberlik eğitimlerinin de yer aldığını belirten Servet Önal, iletişim ve çatışma çözme becerileri, evlilik ve aile hayatı, kötü alışkanlıklardan uzaklaşma yöntem ve becerileri, hijyen ve kişisel temizlik ve madde bağımlılığından korunma yöntemleri gibi konularda seminer ve konferansların da proje kapsamında olduğunu söyledi.

Kurs kapsamında üretilen el emeği ürünleri inceleyen Vali Kerem Al, kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Dezavantajlı grupların bu tür projelerle meslek edineceklerini ve aldıkları eğitim sayesinde istihdamlarının kolaylaşacağını belirten Vali Al, projede emeği ve katkısı olan herkesi tebrik etti. Vali Al, tüm kursiyerlere başarılar diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Celalettin Cerrah Suat Önal Kerem Al Osmaniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title