Haberler

Osmaneli'de Ortaokul ve Lise Öğrencileri Bilim Fuarında Hünerlerini Sergilediler

Osmaneli’deki ortaokul ve lise öğrencileri TÜBİTAK tarafından düzenlenen Bilim Fuarına katıldıkları eserleri sergiledi.

Osmaneli'deki ortaokul ve lise öğrencileri TÜBİTAK tarafından düzenlenen Bilim Fuarına katıldıkları eserleri sergiledi.

Düzenlenen açılış töreninde bir konuşma yapan Hisarcık Beşevler Ortaokul Müdürü Ali Devrim Aygül, bilim fuarlarının, öğrencilerin vizyonunu genişleten, ileriye farklı bir gözle bakmalarını sağlayan, onların bakış açılarını zenginleştiren, geliştiren bir çalışma olduğunu belirtti. Aygül, "Bu yıl ikincisini düzenlemiş olduğumuz Bilim Fuarın da öğrencilerimizin hepsinin gözlerini ışıl ışıl görüyorum. Çocuklarımızı gerçekten bir şeyler yapmanın ve kayda değer çalışmalar yapmanın sevinci içerisinde gördüm. Öğrencilerimize teşekkür ediyor ve bu başarılarının devamını diliyorum. Öğrencilerimiz ve kıymetli öğretmen arkadaşlarımız özverili çalışmayla projelerini oluşturdu. Bu projedeki yapılan ürünleri sizlerle ve velilerimizle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Atatürk Ortaokulu öğrencilerin hazırlamış olduğu halk oyunları ilgiyle izlendi. Gösterilerden sonra fuarın açılış kurdelesinin protokol üyeleri tarafından kesilmesinin ardından öğrenciler, programa katılan davetlilere projeleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Osmaneli Kapalı Pazarda düzenlenen ve 3 gün açık kalacağı belirtilen fuara, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı yardımcısı Hayati Kaba, Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, Şube Müdürü Aygül Akkaya, Osmaneli Ziraat Bankası Şube Müdiresi Canan Aşkın, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Fuarın sonunda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Mahmut Ekinci ise, "Bu yıl eğitim öğretim başlarken, 4006 Bilim Fuarında çok sayıda öğretmen ve öğrencimizi katabilmek için okullarda bilimsel proje hazırlama semineri başvurumuz olmuştu. Projemiz kabul oldu ve öğretmen arkadaşlarımıza bu seminerleri verdik. Bu çabalarımızın ürünün aldığımızı düşünüyorum. Bu projelerin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba ise, "Üreten bir toplum olma bilincini çocuklarımıza aşılamalıyız" diye konuşarak, bu tür yapılan etkinliklerle geleceğimizin teminatı olan çocukların daha iyi yetiştirildiğine inandığını söyledi. Kaba, organizasyonda emeği geçen herkesi kutlayarak, öğrencilerin ileriki hayatlarında başarılı olmalarını diledi

Kaymakam Edip Çakıcı ise, "Öğrencilerimiz çok güzel projeler hazırladı. Eğitim, geri dönüşü en güçlü yatırımdır. Gerçekten ne kadar çok emek verirseniz geri dönüşü o kadar verimli oluyor. Fuarda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik ediyorum" diye konuştu. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Devrim Beşevler Hisarcık Osmaneli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title