Haberler

Osman Aşkınbak Dünya Güreş Şampiyonası'nı Değerlendirdi

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkın Bak, Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de Devam Eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda Milli Takımın Performansını İha Mikrofonlarına Değerlendirdi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkın Bak, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli takımın performansını İHA mikrofonlarına değerlendirdi.

Dünya Güreş Şampiyonası Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devam ederken, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkın Bak, geride kalan 3 günlük süre içerisinde milli takımın performansını değerlendirdi. Osman Aşkınbak açıklamasında, "Grekoromen stilde 120 kg güreşçimiz İsmail Yüzel önde götürdüğü müsabakayı son 10 saniyede yaptığı bir hata sonucunda kaybetti, bu bizim için iyi olmadı. Orada da olimpiyat vizesi kaybımız oldu. Serbest güreşçilerimiz güne iyi başladılar. İlk müsabakada 55 kg sporcumuz

Sezer Aktun müsabakasını kazandı, 2. müsabakasında Moğol rakibine yenildi ama Moğol rakibi finale çıktığı için repesaj müsabakaları yapacak. Aktun öğleden sonra Yunan rakibiyle ardından da kazanması durumunda Suriyeli rakibi ile mücadele edecek ve bronz için mücadeleye devam edecek. 60 kg sporcumuz Tevfik Odabaşı güzel maçlar yaptı, yaptığı 3 müsabakayı da kazandı, ilk müsabakada Letonyalı güreşçiyi yendi, ikincisinde Hintli üçüncüsünde ise Gürcü güreşçiyi yendi ve grup finali yaptı, Rusya'nın Dünya Olimpik

Şampiyonu sporcusuna kaybetti. Kendisi öğleden sonra bronz mücadelesi yapacak" dedi.

Dr. Osman Aşkın Bak, Türk sporcuların çoğunun olimpiyat barajını aşamamasıyla ilgili olarak ise, "Grekoromen takımımızda 84 kg Nazmi Avluca olimpiyat vizesini aldı, diğer sporcularımızla vize alamadık. Vizeleri Avrupa Şampiyonası ve Olimpiyat elemelerinde alacağız" ifadelerini kullandı.

(MN-ERS-ERS-SN-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title