Haberler

Organlarıyla 5 Kişiyi Kurtaracak

Bursa'da Beyin Ölümü Gerçekleşen Emin Otnar'ın Organları 5 Kişiye Umut Işığı Oldu.

Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen Emin Otnar'ın organları 5 kişiye umut ışığı oldu.

Edinilen bilgiye göre, 53 yaşındaki Emin Otnar'ın 5 gün önce göğüs ağrısı şikayetiyle geldiği Şevket Yılmaz Hastanesi'nde kalbi durdu. Kalbi tekrar çalıştırılan emekli Otnar'ın bu defa beyin ölümü gerçekleşti. Dün hayatını kaybeden 2 çocuk babası Otnar'ın ailesi, organ nakli yapılması konusunda Ankara'daki oğlu Serkan'ı Bursa'ya çağırdı. Otnar ailesi, kendi aralarında yaptıkları istişarenin ardından babalarının organlarının hasta olan diğer insanlara hayat vermesine izin verdi.

Organ bağışı haberi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki hastalara da umut ışığı oldu. Tıp Fakültesi'nden gelen bir heyet, 3 saat süren ameliyatla Otnar'ın 2 böbreği, 2 korneası ve karaciğerini aldı. Organlar dokuları uyan uygun hastalara nakledilecek.

Ailelerin organ bağışına onay vermesinin hiç de kolay olmadığını söyleyen Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Naci Çelik, "Otnar ailesini bu hassasiyetlerinden dolayı kutluyorum. Yurdumuzda böbrek bekleyen binlerce diyaliz hastası, yüzlerce karaciğer yetmezliği ve çok sayıda görme problemi olan hasta var. Bu organlar, hastalarımız için yeni bir hayata başlangıç demek. Onlar için çok güzel bir şey" dedi.

Bugüne kadar hastanelerinde beyin ölümü gerçekleşen 8 hastanın 4'ünün organ bağışını kabul ettiğini, fakat bunlardan birinin alınamadığını belirten Çelik, "Bu bizim 3. vakamız. Başta hastanemizin organ koordinatörü Dr. Ali Aydın olmak üzere tüm çalışanlarımız bu konuda çok hassas ve özverili davranıyorlar" diye konuştu.

Çelik, organ bağışında İstanbul'dan sonra Marmara Bölgesi'nde 2. olduklarını sözlerine ekledi.

(OSM-MŞ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title