Haberler

Ölen Madencinin Ailesi, Maden Şirketine Dava Açtı

Güncelleme:

Hayatını kaybeden madencilerden Mustafa Kocabaş'ın ailesi, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin mal varlıklarına tedbir konulması için mahkemeye başvurdu.

Manisa'nın  Soma İlçesi’ndeki maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçiden biri olan Mustafa Kocabaş’ın ailesi adına avukat Hakan Kahraman, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’nin tüm mallarına ve banka hesaplarına ihtiyati tedbir konulması için mahkemeye başvurdu.

8 KİŞİ TUTUKLANDI

Soma’da geçen hafta meydana gelen olayda madende çıkan yangın sonucunda 301 bir işçi hayatını kaybetti 486 işçi yaralandı. Faciayla ilgili adli soruşturmada da Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. yönetim kurulu başkanı Can Gürkan’ında aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT DAVASI

Bu arada ilginç bir gelişme yaşandı. Hayatını kaybeden işçilerden Mustafa Kocabaş’ın ailesi adına Avukat Hakan Kahraman, ölen Mustafa Kocabaş’ın babası ve annesi adına maddi ve manevi tazminat davası açtı.

"MAL VARLIKLARINA TEDBİR KONULSUN" BAŞVURUSU

Avukat Kahraman ayrıca Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’nin tüm banka hesaplarına menkul ve gayrimenkullerinin üzerine ve ticaret sicil müdürlüğündeki şirket hisselerinin devrini önleyici tedbir kararının verilmesini mahkemeden talep etti.

"SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

Avukat Hakan Kahraman, mağdur olan müvekkillerinin hakları için hukuksal yollardan sonuna kadar mücadele edeceklerini dile getirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hakan Kahraman Soma Kömür Kocabaş Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

demokrat:

Aferin, polisden dövülen avukatlar güzel iş yapmışlar, hadı madencilerin aileleri, hepiniz mahkemeye, görün ki dalgalar nereye kadar gider, canlarından pişman olsunlar.

22
0
yanıtYanıtla
MADEN MÜFETTİŞİ:

ELHAMDÜLİLLAH! ÇOK ŞÜKÜR...HEPSİ HEPSİ 301 KİŞİ..YA HEPSİ ÖLSEYDİ?

2
18
yanıtYanıtla
maden müfettişieniscanli@hotmail.com:

sevgili dostlar bende sizin gibi kırmızı işaretledim.yaptığım'ironi'.içim yanıyor.yanlış anlamayın ltf.ölümün bir tanesi bile acıdır.

yanıt0
yanıt0
YETERLİ DEĞİL:

BU ŞİRKET SAHİBİNE BAKANLARA BAKMAYANLARA BÜTÜN AKPLİLERE HATTA HALA YALAKALIK YAPAN BÜTÜN AMPULLERİN DE MAL VARLIKLARINA EL KONSUN TÜRK CEZA KANUNUNA GÖRE AMPULLÜK YAPMAK SUÇ SAYILSIN BUNUNLA İLGİLİ ANAYASADA YENİ KANUN DÜZENLEMESİ YAPILSIN

14
6
yanıtYanıtla
ilginçbezirgan:

genel kurmay başkanı olsaydı sabah 4 te tututklanırdı...

19
0
yanıtYanıtla
işçi:

kanemici vampiroslar...akbabalar ...yandaş besleyip devletin kesesinden komisyon alan akbabalar...

18
0
yanıtYanıtla
Yeşim Taşlı:

Aynı tetbiri bakan varlıklarına da koysunlar...

13
4
yanıtYanıtla
ISTIFA:

BUTUN ISCILERIN AILELERI TEK TEK MAHKEMEYE VERIN HATTA BAKANLARIDA BASBAKANIDA VERIN MAHKEMEYE AYRI AYRI

11
4
yanıtYanıtla
temel:

davayı örtmek peşindeler...nah yazıyorum görürde bakarsınız...müfettiş bile onlar yazıyordu alınmış tedbirleri bende imzalıyordum sadece işte baymüfettiş GEDDAD lar işçi katilleri patron ve siyasi köpekleri...hiç bir işyerinde müfettiş gerçek görevini yapmaz raporlarını daima patronlar için yazarlar şahitim çünkü benim de başıma geldi...

15
0
yanıtYanıtla
temel:

patron tutklanmaz ama baklava çalan çocuklar bu ülke de 70 yılla yargılanır.600 işçi yi öldürenlerin kollarına kelepçe vurulmaz bu ülke de.....çünkü onlar tutuklanırsa hangi siyasiler ile ne kadar komisyon ile anlaştıklarını mahkemede öterler diye asla tutuklamazlar patronları...çünkü asıl hırsızlar iktidar da...işçi halk onların gözünde birer böçektir...

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title