Haberler

Öğretmenler Günü'nde Yemin Töreni

Erzurum'da düzenlenen Öğretmenler Günü töreninde yemin etmek üzere sahneye çıkan öğretmen adayları, uzun metni okumada zorlanınca salondaki davetliler gülmeye başladı.

Erzurum'da düzenlenen Öğretmenler Günü töreninde yemin etmek üzere sahneye çıkan öğretmen adayları, uzun metni okumada zorlanınca salondaki davetliler gülmeye başladı. Davetlilerin, alkışlarla moral desteği verdikleri öğretmenler, yemin metnini, kelime kelime okuyarak tamamlayabildi.

Öğretmenler Günü nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü ile Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi tarafından ortaklaşa tören düzenlendi. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'ndeki törene, Vali Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, bürokratlar, öğretim üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Öğretmenlere seslenen Vali Sebahattin Öztürk, sürekli kendilerini geliştirmelerini istedi. Öğretmenliği bisiklet sürmeye benzeten Vali Öztürk, "Öğretmenlik bisiklet sürmeye benzer. Devamlı pedalı çevirmek gerek. Diğer meslekler de öyledir. Eğer pedal çevirmezseniz çağın, toplumun dışına düşersiniz. Beklenen verimden nasipsiz kalırsınız. Siz öyle olursanız toplum bundan nasipsiz kalır. Bu kadar büyük bir camianın elbette kendisine ait önemli sorunları vardır. Ama Milli Eğitim'e, okullara ayırdığımız ödenekler artıyor, artmaya devam edecektir" dedi.

YEMİN TÖRENİ GÜLDÜRDÜ

Törende Erzurum'a ataması yapılan yaklaşık 100 öğretmen adayı yemin etmek üzere sahneye çıktı. Atatürk Lisesi İngilizce öğretmeni Yağmur Karakelle'nin okuduğu yemin metnini tekrarlayan öğretmen adayları, 14 kelimelik bölümün tekrarında zorlandı. Öğretmenlerin yemin ederken zorlanmaları salondakileri güldürdü. Sahnede yemin ederken uzun okumada zorlanan öğretmenlere davetliler alkışlarla destek verdi. Öğretmen Yağmur Karakelle'nin uzun cümleyi, kelime kelime okuması sonucu öğretmen adayları yemin etmeyi başardı.

--- KUTU--

'Öğretmen Yemini'

"TÜRKİYE Cumhuriyeti anayasasına, Atatürk inkılâp ve ilkelerine, anayasada ifadesini bulan Türk milliyetçiliğine sadakatle bağlı kalacağıma; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını tarafsız ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak uygulayacağıma; Türk milletinin millî, ahlâkî, insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyip koruyup bunları geliştirmek için çalışacağıma; insan haklarına ve anayasanın temel ilkelerine dayanan millî, demokratik, lâik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarımı bilerek, bunları davranış halinde göstereceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim." - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title