Haberler

Öğrenme Şenliği Başladı

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanlığı'nın düzenlediği "Öğrenme Şenliği" Kent Meydanında başladı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, HAYAT BOYU ÖĞRENME DAİRE BAŞKANLIĞI'NIN DÜZENLEDİĞİ "ÖĞRENME ŞENLİĞİ" KENT MEYDANINDA BAŞLADI.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarının da katıldığı şenlikte, birçok meslek alanında stantlar açıldı.

Bursa Öğrenme Şenliği Kent Meydanı´nda açıldı. Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ve Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak'ın da katıldığı şenlikte birçok meslek alanında stantlar açıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak açılış töreninde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarının Bursalılar tarafından oldukça talep gördüğünü, geçtiğimiz yıllara oranla 2012-2013 öğretim döneminde kursiyer sayısının artarak 100 bine ulaştığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, ülke genelindeki 970 halk eğitim merkezinde geçen sene 4 milyonu aşkın kursiyerin meslek öğrendiğini ifade etti. Biçerli, vatandaşların çeşitli konularda bilgi sahibi olmalarını hedefleyen şenliğin ´öğrenme festivali´ adı altında birçok dünya ülkesinde yapıldığını kaydetti. Biçerli, "Şenlik kelimesiyle eğitimin, öğrenmenin yararlı ve eğlenceli olduğunu vurgulamak istedik. İletişimde farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Öğrenmenin yaşı yok, geçmişten mezara kadar öğrenmeye muhtacız. Bu işte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Gelecek yıldan itibaren öğrenme şenliklerinin ülke geneline yayılmasında karalıyız" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanlığı'nın farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini arttırmak ve nihayetinde öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye'ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmek olan vizyonlarından hareketle gerçekleşmesi planlanan ve bu yıl ilk kez düzenlenen "Öğrenme Şenlikleri" 1 Haziran Cumartesi gününe kadar açık olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Biçerli Öğrenme Şenliği Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title