Haberler

Niğde'deki Patates Tarlaları Sular Altında

Güncelleme:

Niğde'de bazı belde ve köylerde şiddetli yağış nedeniyle patates tarlaları su altında kaldı.

Niğde merkeze bağlı Kayırlı, Orhanlı beldeleri ile Çiftlik ilçesine bağlı bazı belde ve köylerde şiddetli yağış sonucu patates tarlaları su altında kaldı. Hasarın boyutunun tam ne kadar olduğu tam olarak belirlenemezken, Niğde İl Tarım Müdürlüğü ekipleri sahada çalışmalarını sürdürüyor.

ÇİFTLİK KAYMAKAMI DİNÇ: DAĞLARDAN SEL GELDİ

Çiftlik Kaymakamı Mustafa Dinç, yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle bazı belde ve köylerde su baskını yaşandığını belirterek, "Yaklaşık 45 dakika süren yoğun yağış sonucunda dağlardan gelen sel nedeniyle ağırlıklı olarak Divarlı, Bozköy beldelerimizde, Çardak, Ovalıbağ köylerimizde ise lokal olarak patates ekili tarım arazileri su altında kaldı. Can ve mal kaybımız yok, bazı yerleşim bölgelerinde evlerinin önünden sel şeklinde yağmur sularının akması paniğe neden oldu. Hiçbir vatandaşımızda sıkıntı yok. Yarın arazilerde, zarar gören yerlerde hasar tespiti yapılacak" dedi.

VALİ YARDIMCI TÜRKOĞLU: CAN KAYBIMIZ YOK

Niğde İl Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu ise Haberler.com'a yaptığı açıklamada konu hakkında şu bilgileri verdi; "Olayla ilgili can kaybımız yok. Patates tarlaları sular altında kalmış durumda. Şu anda kaç dönüm arazinin etkilendiğini ve maddi kaybın ne kadar olduğunu ortaya çıkartamadık. Tarım İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada hasarın boyutlarını ortaya çıkarmaya çalışıyor."

Bölgeye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Özel İdare ekiplerinin sevk edildiği belirtildi.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Dinç Orhanlı Kayırlı Niğde Yerel Haberler

500

Yorumlar (4)

çiftçi:

bu haber gerçekdışıdır ben patatesçiyim ve türkiyede patates sökümü kalmamıştır en geç söküm boludadır ve oda nerdeyse 1 ay oldu sökümü

1
8
yanıtYanıtla
asi yıldız:

gel çiftliğe geri zekalı gel gör halımizi

yanıt0
yanıt0
ahmet:

ya oğlum mal mısın nesin bilip bilmeden yazma niğde nevşehir daha duruyor

yanıt0
yanıt0
hasan unal:

daha var

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title