Haberler

New York'ta 27. Türk Günü Yürüyüşü Başladı

ABD'nin New York Kentinde Bu Yıl 27.si Düzenlenen Türk Günü Yürüyüşü Başladı.

ABD'nin New York kentinde bu yıl 27.si düzenlenen Türk Günü Yürüyüşü başladı.

Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından düzenlenen, güneşli ve güzel bir havada başlayan yürüyüşe, New York'un yanısıra çevre eyaletler ve kentlerden gelen pek çok Türk-Amerikan toplumu üyesi katılıyor.

Yürüşün başında yer alan resmi kortejde, başta Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin, Türkiye'nin New York Başkosolosu Mehmet Samsar, AK Parti Milletvekili Cüneyt Yüksel, Amerikan Türk Koalisyonu (TAK) Başkanı Lincoln McCurdy olmak üzere Türk büyükelçilik ve konsolosluk çalışanları bulunuyor.

Kortejin arkasında ise TADF'ye bağlı Türk dernekleri ve Türkiye'den gelen ekipler, geçiş arabaları üzerinde ellerinde Türk bayraklarıyla New York sokaklarında tezahüratlar eşliğinde geçişlerini sürdürüyorlar.

Yürüyüşün andından, Türkevi'nin yanındaki Dag Hammarjold Parkı'nda Türk Festivali başlayacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title