Haberler

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde Japon Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Açıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde Japon Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı bölümü açıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde düzenlenen Japon Dili ve Edebiyatı Ana Bilim dalı açılışına Nevşehir Vali Vekili Ahmet Soley, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Türk Japon Vakıf Başkanı Prof. Dr. Cafer Tayyar Sadıklar, Tokyo Üniversitesi Ordinaryüs Profesör Doktor Tadaski Suzuki, Orta Elçi Koichiro Nakamura, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Orta Elçi Koichiro Nakamura, "Japonya hakkında bilgi sahibi olmak suretiyle Japonya- Türkiye dostluk ilişkilerinin geleceğinde önemli rol oynamanızı içtenlikle temenni ediyorum. Japonya hükumetinin ve Japonya tanıtma vakfının Japon dili öğrencilerine yönelik Japonya'da eğitim programları mevcuttur. Bu programlara katılacak kişiler sınavla seçileceğinden elbette herkesin iştiraki mümkün değildir" dedi.

Tokyo Üniversitesi Ordinaryüs Profesör Doktor Tadaski Suzuki'de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Japon Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalının açılması bizler için çok önemli bir olaydır. Ordinaryüs Suzuki, "Japonya'nın en samimi dostu ülkesi olan Türkiye'de ve Nevşehir'de Japon Dili ve Edebiyat Ana Bilim dalının açılması çok önemli bir olaydır. Şimdi Japonya'dan Türkiye'ye gelen turistler çok artmaktadır. Japonlar için Türkiye'de İstanbul ve Kapadokya en tanınmış yerlerdir. Türkiye'ye gelen turistlerin ekserisi Kapadokya'yı ziyaret ediyor. Nevşehir'de de Japon Dili ve Edebiyat Ana Bilim Dalının açılmasında Japonlar için de çok önemli olaydır" diye konuştu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mazhar Bağlı'da konuşmasında Türk-Japon ilişkilerinde bugüne kadar hiçbir sorunun yaşanmadığını söyledi. Bağlı, "Türkiye ile Japonya arasında ki dostluklar başka hiçbir ülke arasında görülmemiş kadar samimidir. Bir Japon atasözü derki samimiyet en iyi siyasettir. ve galiba Türk-Japon dostluğunda da ete kemiğe bürünmüş bugüne kadar 130 yıl daha önceki dönemlerde hiçbir şekilde bu dostluğu zedeleyecek herhangi bir diplomatik sorun herhangi bir ikili ilişkilerde problem yaşanmamıştır. Bundan sonra da bu samimiyetimizin bu dostluğumuzun derinleşmesi için gayret edeceğiz" şeklinde konuştu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen program karşılıklı hediye takdimi ile devam ederken daha sonra ise öğrenciler tarafından Japon şarkıları ve dans gösterileri yapıldı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hacı Bektaş Nevşehir Türkiye Japonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title