Haberler

Nazlı Çelik, Ahmet Hakan ve Fatih Portakal'dan Tehdit Savuran Taksiciler Odası Başkanı'na Ortak Tepki

Güncelleme:

İnternet üzerinden taksi hizmeti veren UBER'e açtıkları davanın ertelenmesinin ardından adliye önünde basın açıklaması yapan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Avrupa'daki taksiciler gibi sağı solu yakıp yıkmak istemiyoruz. Adalet farklı karar verirse taksicinin sabrı taşar. Ne gerekiyorsa yaparız" diyerek tehdit etmişti.

CÜMLELER FARKLI, TEPKİLER AYNI

Aksu'nun yaptığı bu açıklama akşam ana haber bültenlerindeki yerini alırken Nazlı Çelik, Ahmet Hakan ve Fatih Portakal'dan tepki geldi. Nazlı Çelik, "Silahla saldırarak hak aranmaz" derken Ahmet Hakan ise "Bu zihniyetin yapacağı taksicilik hizmetinden ne çıkar Allah aşkına?" diye sordu. Portakal ise Aksu'nun kendini adalet üstü gördüğünü söyleyerek "Burası bir hukuk devleti. Onun dışında hareket edilmemesi gerekir" ifadesini kullandı.

İşte üç ana haber sunucusunun o tepkileri

Ahmet Hakan: Bu taksiciler odası başkanı bir zihniyeti temsil ediyor. Bu zihniyet hem devleti hem Meclis'i hem de medyayı tehdit ediyor. Bu zihniyetin yapacağı taksicilik hizmetinden ne çıkar Allah aşkına? Bu zihniyetin yapacağı taksicilik zihniyeti tabii ki UBER gibi yapılanmaların doğmasına, büyümesine, daha da fazla ilgi görmesine neden olur. Bu zihniyeti bu kafayı değiştirmeleri lazım. Buradan taksicilerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Eğer UBER ve benzeri taşıyıcıların piyasaya girmesini istemiyorsanız, bu zihniyeti terk etmeniz gerekiyor. Araçlarınızı en az onların araçları kadar temiz tutmanız gerekiyor. Müşterilerinizi dikkate almanız, şikayetleri en aza indirmeniz, mesafe beğenmemezlikten vaşgeçmeniz gerekiyor. O zaman UBER falan ortada kalmaz. Herkes sizi tercih eder.

Fatih Portakal: İnsan öfkelendiği zaman haklıyken (-ki öyle olup olmadığına adalet karar verecek) haksız duruma düşebilir. Oda yetkilisi nasıl tehditte bulunuyor. Nasıl net cümle kuruyor, kendini adaletin de üstünde görerek. "UBER çalışmayacak" gibi bir cümle kuruyor. İnsanın sinirlerine hakim olması gerekir, öfkesini dizginlemesi gerekir. Haklı iken haksız duruma düşebiliyorsunuz. Beyefendiye hatırlatmak gerekiyor. Burası bir hukuk devleti. Onun dışında hareket edilmemesi gerekir. Bireysel şiddete başvurulmaması gerekir.

Nazlı Çelik: Taksici esnafı, taksi şoförleri haklı olsanız bile araçları tahrip ederek, şoförleri döverek hatta silahla saldırarak hak aranmaz. Bir kişi canından olur vebali de büyük olur. Kimse altından kalkamaz.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Ahmet Hakan Coşkun Fatih Portakal Nazlı Çelik Magazin Haberler

500

Yorumlar (47)

MERAKLI:

Eyyy taksiciler; burada çıkan yorumları iyice bir okuyun da başınızı ellerinizin arasına alıp bir düşünün;''Bu halk sizi neden sevmiyor?''

37
0
yanıtYanıtla
Gelişi güzel:

Taksiciler nedenmi sevilmiyorlar çünkü tandıkları bir ahlak kural örf addet yok taksiciysen dokunulmazlığın var demektir koskoca devlet başa çıkamıyor biz napalım

yanıt2
yanıt1
Kesinlikle binmeyin sarı taksilere:

Çok büyük bir hatta taksi plakası şahsa ayit olmamalı herkez istediği gibi estiriyor.

29
1
yanıtYanıtla
gunes:

Ingiltere de yasiyorum ve ingilizler de Uber kullaniyor. Takside kullaniyorlar. Turkiye de ne zaman taksiye binsem dolastiriyorlar uc bes kurus fazla alsinlar diye.

14
0
yanıtYanıtla
gunes:

Hic unutmam bunu. Iki sene once havaalindan gece saat 12 sularinda inmistik kizimla. Taksi ucreti havaalanina 20 tl. bir ucret. Surekli Turkiye ye gittigim icin biliyorum. kizkardesimin evinden havaalani 20 tl. ucaktan inince eve gitmek 50 tl. gecenin bir yarisi adam surekli dolastiriyor bizi, korkuyoruz. benzin istasyonu vardi, burada durun dedim ucreti 60 tl verdim. kizkardesimi aradik, baska taksi cagirdik. onada 18 tl odedik ancak eve daha fazla yorularak ulasabildik.

14
0
yanıtYanıtla
HAYALİM:

UBER''İ BİLMİYORUM AMA SARI TAKSİ MAĞDURU BİR VATANDAŞIM. . . YA YOLU UZATIRLAR YA KISA MESAFE DİYE BEĞENMEZLER. ÖZÜR DİLERİM AMA KENDİLERİNİ EN ÖNCE DÜZELTSİNLER. SEPETTEKİ ÇÜRÜK ELMALARI AYIKLASINLAR. . .

13
0
yanıtYanıtla
BÜŞRA:

ya kardeşim ben hastanelik oldum mecburen taksi çağırdık iki adımlık yer için döndürdü dolaştırdı ben ağrı sızı içindeyken acıması yoktu, üstüne üstelik bi de kazıkladı onu geçtim babam hastaneye acile bırakayım hemen gelip paranı vericem dedi kapıyı açmadı ya illa vereceksin parayı dedi. bu nasıl mantıktır anlamadım gitti

yanıt10
yanıt0
VATANDAS:

Bu taksi terörüne kim dur diyecek devlet bisey yapamiyor savcilar yapamiyor taksicilerde dolandiriyor dövüyor gasp ediyor müsterileri her pislik var taksicilerde kimse bisey yapmiyor onlara teksas gibi isteyen istedigi gibi at kosturuyor kimin kime gücü yetiyorsa devlete bak ya afrikada bile yok öyle

13
0
yanıtYanıtla
PLATON:

Tüm taksiler kaldırılsın. her yer uber olsun. taksiciler dünyayı yediler doymadılar. nerede ciğeri bitmiş boş beleş insan onu oturtmuşlar taksici yapmışlar.

10
1
yanıtYanıtla
Kaliteli hizmet!:

İyileri tenzih ederek söylüyorum ki, taksiye binerek kalitesiz bir hizmet almaktansa, Uberi tercih ederek kaliteli bir hizmeti almayı yeğlerim. Sayın devlet başkanımıza seslenmek isterim. Kaldırın şu özel taksi plakalarını. Yerine koyun güzel devlet eliyle işletilen Uber tarzı bir hizmet bakın o zaman hizmet nasıl daha çok tercih ediliyor.

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title