Haberler

Naim Süleymanoğlu'na Karaciğer Nakli Yapıldı

Karaciğer yetmezliği tedavisi gören olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'na gönüllü verici arkadaşından karaciğer nakli yapıldı.

Karaciğer yetmezliği tedavisi gören olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'na gönüllü verici arkadaşından karaciğer nakli yapıldı.

Süleymanoğlu'nun yaklaşık 8 saat süren ameliyatını gerçekleştiren Memorial Ataşehir Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat, mutlu haberleri olduğunu ve ameliyatın iyi geçtiğini söyledi.

Ameliyatının başarılı bir şekilde bittiğini ifade eden Polat, şu bilgileri verdi:

"Milli sporcumuz, milli kahramanımız Naim Süleymanoğlu yoğun bir tedavi sürecindeydi, ağır bir karaciğer yetmezliğiyle karşı karşıya kalmıştı. Daha önceden bilinen karaciğer yetmezliği, siroz hastalığı vardı ancak son 15 günde çok akut ve ani gelişen bir tablo gelişti. Yaklaşık bir hafta kadar önce hastanemize aldık. Yoğun bir tedaviden sonra karaciğer nakli için hazırlık yapmamız gerekiyordu. Bunun için en ideal şartı ve zamanı hazırladık. Bu süreç içerisinde canlı verici, kadavra donör adayı bekledik. Çok şükür onlar da oldu. O gün, bugündü.

"Bu aşamaya gelmek çok önemliydi, bunu başardık"

Naim'e çok başarılı bir karaciğer nakil ameliyatı yaptık. Canlı vericili karaciğer nakil ameliyatımız başarılı geçti, yaklaşık 8 saat sürdü ameliyat. Her şey planladığımız gibi sonuçlandı. Kendisi şimdi çok iyi, bir müddet daha yoğun bakımda kalacak. Ümit ediyorum ki inşallah çok daha iyi bir şekile gelecek."

Polat, süreci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile diğer devlet büyüklerinin yakından takip ettiğine işaret ederek, "Tüm milletimizin emanetiydi bize Naim, onun için milletimize bu müjdeli haberi vermek istiyoruz. Naim şu anda çok iyi. İnşallah bundan sonraki süreçte de çok özellikli bir tedavi, bu süreci de atlatacak. Naim, gerçekten başarılabilecek en büyük şeyleri başardı, zor şeyleri başardı, inşallah bunu da başaracak. Ben hem ekibime hem de hastane yönetimimize teşekkür ediyorum.

Canlı verici adayımız da çok iyi, o da yoğun bakımda. Uyum süreci bundan sonra daha iyi ve normal geçecek. Bütün tedavi planlarımızı yaptık, bir sorun olabileceğini düşünmüyorum. Bu aşamaya gelmek çok önemliydi, bunu başardık."

"Sayın Cumhurbaşkanımız ilk günden itibaren süreç içinde takipçi oldu"

Süleymanoğlu'nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu ise sürecin 15 gündür devam ettiğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız ilk günden itibaren süreç içinde takipçi oldu, özel doktoru da Allah razı olsun. Spor camiası ve Türk halkı bizi yalnız bırakmadı. Hastane yönetiminden çok yakın ilgi gördük, çok teşekkür ederiz. Doktorlar her şeyi paylaşmaz ama ben size bir şey söyleyeyim; Yalçın hocamız, kız kardeşini kaybetti ve cenazeden gelip apar topar, belki taziye için kalamadı, doktorluk böyle bir şeydir, ameliyatı gerçekleştirdi. Yarım saat önce yüzüm bambaşkaydı. Hepinize çok teşekkür ederim. Donör olan kişi, Naim Süleymanoğlu'nun çok yakın arkadaşı, kendisi de ismini açıklamak istemiyor."

50 yaşındaki Naim Süleymanoğlu, karaciğer sirozu teşhisiyle 25 Eylül'de hastaneye kaldırılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Naim Süleymanoğlu'nun sağlık durumuyla yakından ilgilenmiş, özel doktoru Prof. Dr. Serkan Topaloğlu'nu süreci takip etmesi için görevlendirmişti.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde Naim Süleymanoğlu'nun sağlık durumuna da değinerek, "Olimpiyat, dünya şampiyonluklarını hakkıyla almış Naim Süleymanoğlu ile ilgili bir duyurumu, tüm milletime ve dünyaya burada hatırlatmak istiyorum. Bildiğiniz gibi çok ciddi bir siroz ve karaciğer yetmezliği sebebiyle yoğun bakımda. Şu anda yoğun bakımdan çıkmış vaziyette, bir özel hastanede ve ancak bir transplantasyon, bir karaciğer nakliyle umudun olduğu söyleniyor. Bunu özellikle milletime duyurmak istiyorum. Kendisine geçmiş olsun temennimi, dualarımızla özellikle güçlendirmek istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Naim Süleymanoğlu Yalçın Polat Memorial Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title