Haberler

Musul ve Havice'den 199 Bin Kişi Evini Terk Etti

- Göç ve Göçmenler Bakanı Casım el-Caf'ın Kerkük Valisi Necmettin Kerim'i makamında ziyareti Göç ve Göçmenler Bakanı Casım el-Caf'ın basın açıklaması Kerkük Valisi Necmettin Kerim'in basın açıklaması Irak'ta Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başlamasından bu yana, Musul ve Kerkük'ün...

- Göç ve Göçmenler Bakanı Casım el-Caf'ın Kerkük Valisi Necmettin Kerim'i makamında ziyareti

Göç ve Göçmenler Bakanı Casım el-Caf'ın basın açıklaması

Kerkük Valisi Necmettin Kerim'in basın açıklaması

Irak'ta Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başlamasından bu yana, Musul ve Kerkük'ün Havice ilçesinden toplam 199 bin kişinin evlerini terk edip güvenli bölgelere sığındığı bildirildi.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Casım el-Caf, Irak'ta yaşanan terör ve şiddet olaylarından dolayı en çok iç göçmeni kabul eden ikinci kent Kerkük'e gelerek, Vali Necmeddin Kerim ile görüştü.

Valilik binasında Kerim ile ortak basın toplantısı düzenleyen Caf, "Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başlamasından bu yana geçen 3 aylık süre zarfında, Musul ve Kerkük'ün Havice ilçesinden toplam 199 bin kişi evlerini terk edip güvenli bölgelere sığındı." dedi.

DEAŞ'ın Haziran 2014'ten bu yana elinde tuttuğu Havice'den son üç ayda 30 bin kişinin kaçtığını dile getiren Caf, evlerini terk eden sivillerin hepsinin Kerkük kent merkezi ve çevre bölgelerine yerleştiğini söyledi.

Örgütten geri alınan bölgelerde vatandaşların evlerine dönmesi gerektiğine dikkati çeken Caf, "Özellikle Salahaddin, Diyala, Enbar ve Musul'un kurtarılan bölgelerindeki sivillerin evlerine dönmesi gerekiyor." diye konuştu.

Kerim ise kentin nüfusu kadar iç göçmen kabul ettiğini ve durumun her geçen gün zorlaştığını vurgulayarak, "Başta elektrik, su, yakacak, sağlık ve diğer hizmetler konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Enbar, Salahaddin, Diyala ve Musul'dan toplam 85 bin öğrenci bugün Kerküklü öğrencilerin okul, sınıf ve sıralarını paylaşıyor. Bu zorlukların tek çözümü, bölgeleri kurtarılan göçmenlerin kendi yerlerine dönmeleridir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyala Kerkük Musul Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title