Haberler

Müşterek Meclis Toplantısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Biz Ayağımıza Kurşun Sıkmak İstemiyoruz, Geleceğimize Umutla Bakıyoruz" Dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Biz ayağımıza kurşun sıkmak istemiyoruz, geleceğimize umutla bakıyoruz" dedi.

Kayseri Sanayi Odası'nda yapılan Müşterek Meclis Toplantısı'na TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Mevlüt Bilici, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü ve çeşitli şehirlerden gelen oda başkanları katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada Türkiye'nin geleceği için umutlu olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, "1997 yılında 1 milyar'ın üzerinde ihracat yapılan ülke sayısı 7'imiş. Şimdi ise 24'e çıkmış. 24 ülkeye 1 milyar doların üzerinde ihracat yapıyoruz. Yine 1997 yılında 1 milyar doların üzerinde ihracat yapılan ürün sayısı 6'imiş, şimdi ise 20'nin üzerin çıktı. Eskiden 1 yılda yaptığımız ihracatı şimdi 5 günde yapıyoruz. Bir coğrafya düşünün Fas'tan başlayın, Tunus, Cezayir, Lübnan, Mısır, Orta Doğu, Orta Asya, Türk Cumhuriyetleri, İran, Balkanlar dahil, bölgede sanayi devi olan bir ülke var. O da Türkiye'dir. Bölgemizde bizden daha güçlüsü yok. Sanayi ihracatının yüzde 65'ini Türkiye tek başına yapıyor. Onun için bizim önümüzdeki engellerin ne olduğunu biliyoruz. Her ortamda anlatıyoruz. Eğer Türkiye bunlara odaklanırsa, o zaman Türkiye ilk 10 büyük ekonomi içerisine girer. Eğer odaklanmazsa kendi içerisinde kardeş kavgalarına, birbirini öteki diye dışlamaya devam ederse, Türkiye kaybeder. Ama en çokta biz kaybederiz. Biz ayağımıza kurşun sıkmak istemiyoruz. Geleceğimize umutla bakıyoruz" dedi.

Ticaret Odası Başkanı Kilci ise, Kayseri'nin Türkiye'nin önemli sanayi ve ticaret şehirlerinden olduğunu söyleyerek, "Ticaretin çok iyi dönemleri de olmuştur, sıkıntılı dönemleri de olmuştur. Fakat bu sıkıntıları birlik ve beraberlik içinde atlatmıştır. Biz bu çalışkanlığımıza ve hayırseverliğimize güveniyoruz. Yeter ki bu gayretlerimize hükümetimiz biraz daha destek olsun" diye konuştu.

Sanayi Odası Başkanı Boydak da, Kayseri'nin tarihi bir gün yaşadığını, Kayseri Ticaret Borsa'sının 40 yıllık tarihinde şık bir binaya kavuştuğunu söyledi.

(SE-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title