Haberler

Muğla: Muğla'da Tarihi Camiye 50 Bin Ytl Ödenek

Muğla'nın Yatağan İlçesine bağlı Eskihisar Köyü'ndeki, Stratonikeia Antik Kenti'nde bulunan, tarihi Eskihisar Camisi'nin restorasyonu için, Özel İdare bütçesinden ilk etapta 50 Bin YTL ödenek tahsis edildi.

Muğla Valisi M. Temel Koçaklar'ın başkanlık ettiği İl Daimi Encümeni'nin son toplantısında, Yatağan antik Stratonikeia Kenti'nde bulunan tarihi Eskihisar Camisi'nin acilen restorasyonu gündeme getirildi. Muğla, Yatağan, Milas ve Bodrum yolu üzerinde, yerli ve yabancı turistlerin önemli uğrak noktası olan Stratonikeia Antik Kenti'ndeki tarihi Eskihisar Camisi'nin kısa zamanda restorasyonu için, Özel İdare bütçesinden ilk etapta 50 Bin YTL ayrılarak, bu miktarın Yatağan Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından harcanabilmesi için, Yatağan Kaymakamlığı emrine tahsis edildiği öğrenildi.

Ayrılan 50 Bin YTL'lik ödenekle, tarihi Eskihisar Camisi'nin restorasyonuna kısa zamanda başlanacağı ve en kısa sürede tamamlanarak kültür turizminin hizmetine açılacağı kaydedilirken, restorasyon için önümüzdeki günlerde yeni ödeneğin tahsis edileceği vurgulandı.

Tarihi Eskihisar Camisi restorasyon çalışmaları için gerekli her türlü malzeme, araç ve gereç desteğinin ise merkezi Yatağan'da bulunan, Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) Müdürlüğü tarafından karşılanacağı belirtildi.

Muğla Valiliği İl Özel İdaresi ve GELİ işbirliğinde yürütülecek restorasyon çalışmalarıyla, tarihi Eskihisar Camisi'nin restorasyonunun kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Bu arada, Stratonikeia Antik Kenti'nde, tarihi caminin yanında bulunan, Eskihisar Köy Kahvesi de, Muğla Genç İşadamları Derneği (MUGİAD) tarafından restore edilecek. Bu çalışma tamamlandıktan sonra da, Antik Kenti ziyaret edenlerin kısa süreli olarak mola vermeleri, nefes alabilecekleri ve bazı gereksinimlerini karşılayabilecekleri bir sosyal tesis olarak hizmet verecek.

Geçtiğimiz hafta sonunda, Vali Koçaklar'ın başkanlığında Stratonikeia Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Çetin Şahin, Yatağan Kaymakamı Şehmus Güanaydın, MUGİAD ve Muğla Mermerciler Derneği üyelerinin katılımıyla Yatağan Eskihisar Köyündeki Antik Stratonikeia Kenti'nde yapılan gezi ve inceleme sırasında, harabe durumundaki tarihi Eskihisar Camisi'nin restorasyonunun İl Özel İdaresi ve GELİ Müdürlüğü işbirliği ile cami yanındaki Eskihisar Köy Kahvesi'nin de MUGİAD tarafından restorasyonuna karar verilmişti.

Muğla Valisi Koçaklar, Eskihisar Köyü Camii'nin restorasyonuna destek veren GELİ ve MUGİAD yöneticilerine kültürel ve tarihi varlıklarımızın korunmasına ve restorasyonuna verdikleri destek nedeniyle teşekkür ettiğini ifade etti.

Yapılacak olan yeni restorasyon çalışmalarıyla, Muğla'nın sahip olduğu kültürel zenginliklere iki halka daha eklenmiş olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title