Haberler

Motorinde İndirim Pompaya Yansıdı

Güncelleme:

Akaryakıt dağıtım şirketleri motorin satış fiyatlarında bugünden geçerli olmak üzere litrede 8 kuruş indirim yaptı.

Rafineri çıkış fiyatlarında dün yapılan indirimin ardından, akaryakıt dağıtım şirketleri motorin satış fiyatlarında bugünden geçerli olmak üzere litrede 8 kuruş indirim yaptı.

Yapılan fiyat değişikliğiyle Ankara'da litresi 4,28-4,37 lira arasında satılan motorin, 4,20-4,29 liraya indi. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 4,19-4,29, İzmir'de ise 4,18-4,29 aralığında satılmaya başlandı.

Akaryakıt ürünlerinin perakende satış fiyatları, dağıtım şirketlerinin maliyetine ve rekabet şartlarına, illere ve dağıtım şirketlere göre litrede birkaç kuruş farklılık gösterebiliyor.

24 Ekim'den geçerli olmak üzere 95 ve 97 oktan kurşunsuz benzin fiyatlarında da 8-9 kuruş arasında indirim yapılmıştı.

BENZİN VE MOTORİN KULLANIMI ARASINDAKİ FARK ARTIYOR

Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, benzin ve motorinden alınan ÖTV oranlarının Maliye'nin mevcut gelirlerini bozmayacak şekilde eşitlenmesi halinde benzinin pompa fiyatının 60 kuruş ucuzlayacağını söylemişti.

TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl dünya çapında yaklaşık bir milyar ton benzin, 1 milyar 275 milyon ton motorin tüketildiğini belirterek, "Ancak Türkiye'de motorin ve benzin tüketimi arasında dünyaya göre yaklaşık yedi kat fark var" demişti.

TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi'nde gazetecilere kurumun faaliyetlerini ve projelerini anlatan Erkut, Türkiye'de son yıllarda daralan benzin piyasası ve artan motorin tüketiminin kendini rakamlarda da gösterdiğini belirtmişti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Yavuz Erkut İstanbul Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title