Haberler

MİT'e Soruşturma İzni

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, her koşulda arka çıktığı MİT'in bir görevlisi için ilk kez soruşturma izni verdi.

Asker, polis ve MİT görevlisinin zanlıları arasında bulunduğu kumar çetesine yönelik açılan davada ilginç bir gelişme yaşandı. Kültür ve Dayanışma Derneği adı altında kumarhane işleten ve çok sayıda suça karışan çete ile ilgili yeni yasal düzenleme sebebiyle MİT görevlisi hakkındaki dosya ayrılarak soruşturma açılması için Başbakanlık'tan izin istenmişti. İzin talebine cevap geldi.

MİT GÖREVLİSİ KUMARDAN SORUŞTURALACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzası taşıyan izin yazısında eski MİT görevlisi M.F.B. hakkında soruşturma ve yargılama izni verildiği belirtildi. Böylece Başbakanlık tarafından ilk kez bir MİT görevlisi hakkında soruşturma izni verilmiş oldu.

Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktürk, özel yetkili olduğu dönemde İstanbul'da yasadışı şekilde kumarhane işleten aralarında asker ve polis ve emekli MİT görevlisinin de aralarında bulunduğu kumar çetesine ilişkin soruşturma yürüttü. Soruşturma kapsamında 72 sanık hakkında dava açıldı. Davanın sanıkları arasında yer alan eski MİT görevlisi M.F.B. hakkında "Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme", "Bir Adet Ateşli Silah ve Mutat Sayıdaki Mermileri Bulundurma" suçlarından dava açıldı.

M.F.B.'nin görevdeyken suç örgütüne yardım ettiğini belirleyen savcılık, bu suçlardan hakkında soruşturulması için Başbakanlık'tan izin istedi. Başbakanlığa gönderilen yazıda M.F.B.'nin 'suç örgütü üyeliği, suç örgütüne yardım etmesi ve görevini kötüye kullanması suçlarından' soruşturması gerektiği belirtildi.

TELEFON GÖRÜŞMELERİ TEKNİK TAKİBE TAKILDI

Verilen iznin ardından Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle yetkilendirilen savcı İsmail Göktürk, M.F.B. hakkında iddianame düzenledi. M.F.B.'nin kumar çetesi ile bağlantılarının anlatıldığı iddianamede teknik takibe takılan telefon görüşmelerine de yer verildi.

ÖNCEDEN DE KUMAR ÇETESİYLE BAĞLANTISI VARMIŞ

M.F.B.'nin ev adresinde yapılan aramalarda el bombası ve mermi bulunduğunun belirtildiği iddianamede şüphelinin daha önce aynı soruşturma kapsamında İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan 72 sanıklı kumar çetesi davasıyla bağlantılı olduğu belirtildi. M.F.B. 2.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapsi istenildi.

DAVALAR BİRLEŞTİRİLEBİLİR

Savcılık tarafından hazırlanan iddianame terör suçlarına bakan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine gönderildi. Başsavcılığın onayının ardından Bölge Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dava dosyasının 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki ana dava dosyasıyla birleştirilebileceği belirtildi.

Kaynak: Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İsmail Göktürk İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title