Haberler

Mısır ile Yunanistan münhasır ekonomik bölge anlaşması imzaladı

Güncelleme:

Mısır ile Yunanistan hükümetleri, Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi devre dışı bırakmak için yeni bir anlaşma yaptı. İki ülke arasındaki deniz sınırlarını belirleyecek bir münhasır ekonomik bölge anlaşmasına imza attı.

Türkiye'nin Libya ile deniz sınırı anlaşmasına karşı çıkan Yunanistan, Libya'nın komşusu Mısır'la bir Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşması imzaladı.

Komşu Yunanistan, Doğu Akdeniz'deki gerilimin askıya alındığı bir dönemde, Mısır'la bir deniz sınırı anlaşması imzaladı. Tarafların dün geceden beri devam eden görüşmelerin ardından ayrıntılar üzerinde uzlaşması sonrası, Kahire'de bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Şükrü ortak basın toplantısı düzenledi. İki bakan, Yunanistan ile Mısır'ın bir Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşması imzalandığını açıkladı.

DENDİAS, SİSİ İLE DE GÖRÜŞTÜ

Yunan devlet televizyonu ERT, bu sabah diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, Dendias'ın resmi bir ziyaretle Kahire'ye gittiğini duyurmuştu. Habere göre Dendias Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile de görüştü. ERT, iki ülke arasındaki anlaşmaya dair görüşmelerin gece boyu sürdüğünü de duyurdu.

Doğu Akdeniz'de Mısır ile Yunanistan arasında imzalanan yeni bir anlaşmaya, Libya ile kendi anlaşması nedeniyle iki ülkeyle de sorun yaşayan Türkiye'nin tepkisini çekmesi bekleniyor.

Yunanistan geçtiğimiz aylarda İtalya ile de benzer bir anlaşma imzalamıştı.

MİÇOTAKİS: ÇÖZEMEZSEK LAHEY'E GİDELİM

Bu haberle eş zamanlı olarak, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten de yeni bir açıklama geldi. Miçotakis, Türkiye'yle Doğu Akdeniz'de kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölgelerin (MEB alanları) belirlenmesi için planlanan diyalogdan sonuç alınamaması halinde tarafların Uluslararası Lahey Adalet Divanı'na gitmesini önerdi.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim, geçtiğimiz günlerde Meis Adası açıklarındaki gelişmelerle tırmanmıştı. Oruç Reis Araştırma Gemisi'nin bölgede araştırma yapma planı sonrasında iki komşu ülke sıcak temasın eşiğine gelmişti. Gerilim, Berlin'in devreye girmesiyle kontrol altına alınmış, Ankara araştırmalarını bir süreliğine askıya almıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500

Yorumlar (13)

Doğukan:

Elin yunanlısı elin mısırlı arabı gelip benim sınırımda petrol arayamaz. Buralar yol geçen hanı değil. Türkiye eski Türkiye değil. Artık dünyanın en güçlü ordularına sahibiz. Gereken ne ise tereddütsüz yapılacağından hiç şüphem yok.

2
7
yanıtYanıtla
gıcık:

yollayalım bir siha

3
4
yanıtYanıtla
mehmetcik:

su misira bir girelim zaten musluman kardesler bir kivilcim bekliyor. . . . . . pislik sisi

5
2
yanıtYanıtla
Hikmet kürd:

Şeref yoksunu sisi sen sonunu hazırlıyorsun farkında değilsin..

6
1
yanıtYanıtla
Silifkeli3:

Gitmiş haçlı ordusuyla anlaşma yapıyor ne kadar adı

3
3
yanıtYanıtla
Kamil:

Yunanistanla imzalayabilir Amma misirim kendi kayiplari cok buyuk olacak Halbuki turkiye ile imzalarsa cok daha buyuk alana sahip olacaklarini sisi nin ihtiraslari yuzunden misirin kaybi buyuk

3
1
yanıtYanıtla
Dağdeleoğlu:

Sopayı görüp, sığınacak yer ararlar.

4
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Neden geri adım atıyoruz bir süreliğine araştırmalar askıya alırsan eceli gelen köpek bunlar masılsa göze alamıyor bize bir şey yapmayı der bugün olduğu gibi gider mısırla antlaşma yapar fırsatını bulunca gömecen itiki çeteyi toplamaya fırsat bulmasın

3
1
yanıtYanıtla
Gökhan:

Hükümetin bir sevdiğim yanı dış politika boyle davranmasak denizlerimize ayagimizi dokamayiz

1
2
yanıtYanıtla
Adanalı:

Sisi sonu hiç iyi değil. 1 yıl içinde suikastw uğrayacak.

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title