Haberler

Mısır Çarşısı Patlamasının Gerekçeli Kararı Açıklandı (3)

Sosyolog Pınar Selek'in Mısır Çarşısı patlamasıyla ilgili olarak ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan davanın gerekçeli kararı açıklandı.

Sosyolog Pınar Selek'in Mısır Çarşısı patlamasıyla ilgili olarak ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan davanın gerekçeli kararı açıklandı. Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk'ün patlamadan 2 gün önce Mısır Çarşısı'na giderek keşif yaptıkları anlatılan kararda, patlamanın ardından Selek'in, eylem talimatını veren Berzan Öztürk'ü arayarak şifreli olarak "Tavukların içerisine yumurtayı bıraktım" şeklinde haber verdiği belirtildi.

Patlamanın bomba patlaması sonucu gerçekleştiği belirtilen kararda, patlamaya ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Gaz birikimi sonucu meydana gelen patlamalarda patlama basıncının her yerde eşit olacağı belirtilen kararda, bu olayda ise basınç etkisinin her yere eşit olarak etki yapmadığının açıkça görüldüğü kaydedildi. Bununla birlikte patlama merkezi olarak belirlenen yerde basınç etkisi nedeniyle malzemelerde parçalanma ve kopmalar, duvarda daha fazla hasar oluştuğu anlatılan kararda, patlama merkezinden uzaklaştıkça hasarın azaldığı ifade edildi. Gaz birikimi sonucu meydana gelen patlamalarda olayın meydana geldiği yerin tamamında is ve kavrulma (siyahlaşma) olması gerekirken, bu olayda ise is ve kavrulmanın sadece patlama merkezi olarak tarif edilen yerin etrafında oluştuğu anlatıldı. Mahkeme, gaz birikmesi sonucu meydana gelen patlamalar sonucu ortaya çıkması gereken özelliklerden hiçbirisinin bu olayda meydana gelmediğini kaydetti.

SELEK 2 GÜN ÖNCE KEŞİF YAPTI

Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk'ün patlamadan 2 gün önce Mısır Çarşısı'na giderek keşif yaptıkları anlatılan kararda, patlamadan bir gün önce de ikilinin yine Şeker Güler'in evinde buluştukları ve bombayı patlayacak hale burada getirdikleri anlatıldı. Patlama günü Öztürk ve Selek'in Mısır Çarşısı'na gittikleri ve bombanın Selek'in çantasında olduğu anlatılan kararda, 'bombayı Ünlüoğlu büfesine Leyla kod adlı Pınar Selek'in bıraktığı, Azad kod sanık Abdülmecit Öztürk'ün de kendisine gözcülük yaptığı' anlatıldı.

BOMBANIN ŞİFRESİ: TAVUKLARIN İÇERİSİNE YUMURTAYI BIRAKTIM

Gerekçeli kararda, "bombanın bırakılmasından sonra her iki sanığın olay yerinden uzaklaşarak Karaköy'e gittikleri buradan Beşiktaş'a vapur iskelesine geldikleri, sonrasında buradan ayrıldıkları, Leyla Kod adlı Pınar Selek'in Fransa'da bulunan eylem talimatını veren Doğan- Murat Kod adlı Berzan Öztürk'ü arayarak şifreli olarak "Tavukların içerisine yumurtayı bıraktım" şeklinde eylemi gerçekleştirdiklerini haber verdiği belirlenmiştir' ifadeleri kullanıldı.

SG-CT (MK) - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdülmecit Öztürk Pınar Selek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title