Haberler

Mısır Çarşısı Davasında Gerekçeli Karar Açıklandı

Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin davada gerekçeli karar açıklandı.

Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin davada gerekçeli karar açıklandı. Kararda, patlamanın iddia edildiği gibi LPG patlamasından değil bombadan kaynaklandığı belirtilirken, karara şerh koyan Mahkeme Başkanı, "Patlamanın bombadan olduğuna ilişkin net bir delil yok" dedi.

Mısır Çarşısı davası kapsamında mahkeme, daha önce iki kez beraat kararı verdiği Sosyolog Pınar Selek ve Abdulmecit Öztürk'ün ağırlaştırılmış müebbet hapsine karar vermişti. Oy çokluğuyla alınan kararın gerekçesi açıklandı. 407 sayfadan oluşan gerekçeli kararda, patlamanın iddia edildiği gibi LPG patlamasından değil, bombadan kaynaklandığı belirtildi. Gerekçeli kararda, olaydan sonra itfaiyenin olay yerinde söndürme ve soğutma işlemleri için çok su sıkması, patlamadan sonra meydana gelen panik neticesinde birçok insanın sağa sola koşması, yaralı ve ölüleri olay yerinden uzaklaştırma çalışmaları neticesinde bulunabilecek delillerin kaybolduğu kaydedildi.

Karara muhalefet şerhi koyarak, Sosyolog Pınar Selek ve Abdulmecit Öztürk'ün beraat etmesi gerektiğini belirten Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu ise, şerh yazısında patlamanın bombadan kaynaklandığına ilişkin net bir delilin olmadığını belirtti. Başkan Yılmazabdurrahmanoğlu kararında, hangi sanığın bu olaya katıldığından daha çok Mısır Çarşısı'ndaki bu patlamanın bombadan mı yoksa başka bir sebepten mi kaynaklandığı yönünde tespitin daha önemli olduğunu belirtti. Yılmazabdurrahmanoğlu, isnat edilen suçun oluşması için en önemli unsur durumunda olan patlamanın bir bomba sonucu meydana geldiğinin tespit edilememiş olmasının bu husustaki şüphe, delil durumu nazara alınarak sanıklar Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk'e isnat edilen Mısır Çarşısı patlamasına ilişkin atılı suçu işlediklerine dair mahkumiyetlerine yeterli kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediğini belirterek, kararında her iki sanığın bu suçtan beraatlerine karar verilmesi gerektiğini ifade etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdülmecit Öztürk Pınar Selek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title