Haberler

Minik Nura İsa'nın ambulans uçakla sağlığa yolculuğu

Güncelleme:

Minik Nura İsa'nın ambulans uçakla sağlığa yolculuğu Kalp hastası olan minik Gaziantep'ten İstanbul'a getirildi Ambulans uçak 5 günlük bebek için havalandı Sağlık Bakanlığı'nın uçak ambulansı, kalp ve damar rahatsızlığı bulunan 5 günlük Nura İsa bebeği Gaziantep'ten alarak İstanbul'a getirdi.

Minik Nura İsa'nın ambulans uçakla sağlığa yolculuğu

Kalp hastası olan minik Gaziantep'ten İstanbul'a getirildi

Ambulans uçak 5 günlük bebek için havalandı

İSTANBUL - Sağlık Bakanlığı'nın uçak ambulansı, kalp ve damar rahatsızlığı bulunan 5 günlük Nura İsa bebeği Gaziantep'ten alarak İstanbul'a getirdi. Minik Nura İsa'nın sağlığına kavuşmak için çıktığı yolcuğu, İHA kamerası tarafından kayıt altına alındı.

Gaziantep'te özel bir hastanede 5 gün önce dünyaya gelen 2 kilo 690 gram ağırlığındaki Nura İsa bebekte kalp rahatsızlığı olduğu teşhis edildi. Gaziantep'te yapılan kontrollerin ardından Nura İsa bebeğin tedavisine Halkalı Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastanesi'nde devam edilmesi kararı alındı. Nura İsa bebeğin sağlığına kavuşması için verilen kararın ardından devreye Sağlık Bakanlığı'na bağlı uçak ambulans girdi. Gaziantep'te doğduğu hastaneden ambulans ise Gaziantep Havalimanı'na getirilen minik Nura İsa, kendisini almak için İstanbul'dan havalanan ambulans uçağa nakledildi. Kısa süren yolculuğun ardından İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yapan ambulans uçaktan alınan Nura İsa bebek, tedavisinin devam edeceği Halkalı Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastanesi'ne sevk edildi. Öte yandan yeni doğan Nura İsa'nın sağlığına yolculuğu İHA kamerası tarafından kayıt altına alındı.

"Doğuştan kalp hastası olarak doğdu"

Minik Nura İsa'nın kalp rahatsızlığı olduğunu belirten Acil Tıp Uzmanı Doktor Güven Kırımlı, "İstanbul Atatürk Havalimanı'ndayız. Gaziantep'e doğru yola çıktık. Yeni doğan, kalp rahatsızlığı olan bir bebeğimiz var. Orada ilk müdahale yapılmış, solunum desteğine alınmış ama Kalp Cerrahisi ameliyat ihtiyacı olduğundan dolayı hastamızı İstanbul'a getirmeye gidiyoruz. Genel durumu orta ve solunum cihazına bağlı bir durumda. Bebeğimiz 5 günlük ve doğuştan kalp hastası olarak doğdu. Doğduğu andan itibaren solunum cihazına bağlanmış" ifadelerini kullandı.

"Hastaneye teslim edeceğiz"

Bebeğin ekokardiyografisinde kalp problemi tespit edildiğini belirten doktor Kırımlı, "Tedavilerine başlanmış. Bebeğin aort kapak stenozu (aort kapak darlığı) var. Kalp cerrahisi gereken bir durum. Hastamızı Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastanesi'ne götüreceğiz. Bebeği kara ambulansından aldık. Çocuğun uçuşa hazır hale gelmesi için stabilizasyonumuzu yapıyoruz. Hazır hale geldikten sonrada uçup, hastaneye teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Gaziantep İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title