Haberler

Minik Ece'yi Öldüren Sanığa, Ağırlaştırılmış Ömürboyu İstemi

İzmir'in Bayraklı İlçesi Özkanlar semtinde, geçen mart ayında ilköğretim okulu öğrencisi 7 yaşındaki Ece Uslu'yu yastıkla boğup öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan bakıcısı Zeliha A.'nın kocası Salih A.hakkında, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası...

İzmir'in Bayraklı İlçesi Özkanlar semtinde, geçen mart ayında ilköğretim okulu öğrencisi 7 yaşındaki Ece Uslu'yu yastıkla boğup öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan bakıcısı Zeliha A.'nın kocası Salih A. hakkında, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası isemiyle dava açıldı.

Olay, 7 Mart'ta Manavkuyu Mahallesi 274/5 sokakta meydana geldi. Ege Üniversitesi'nde görevli hemşire Yasemin Uslu ile meşrubat firmasında makine operatörü Emin Uslu, geçen eylül ayında okula başlayan 7 yaşındaki kızları Ece Uslu için, yan apartmanlarında oturan Zeliha A.'yı bakıcı olarak tuttu. Anne Yasemin Uslu'nun açıköğretim sınavına giderken Zeliha A.'ya teslim ettiği minik Ece, evde bir süre oynadıktan sonra odada yatakta haraketsiz olarak bulundu. Zeliha A., hemen yardım istediği apartman görevlisiyle birlikte Ece Uslu'yu yakındaki tıp merkezine götürdü. Bu sırada kızının fenalaştığı haberini apartman görevlisinden alan baba Emin Uslu'nun haber verdiği amca Tahsin Uslu ise, tıp merkezine giderek yeğenini Özel Bornova Tıp Merkezi'ne götürdü. Tıp merkezinde doktorların müdahale ettiği minik Ece'nin ölmüş olduğu belirlendi.

SUÇU İTİRAF ETTİ

Sağlık görevlilerinin ihbarı üzerine polis ekipleri soruşturma başlattı. Polis ekiplerinin ilk incelemesinde Ece'nin boğularak öldürüldüğünden şüphelenilmesi üzerine evde bulunan Zeliha A.'ın eşi Salih A. gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen ve psikolojik sorunlarından dolayı ilaç kullandığı ortaya çıkan Salih A. suçunu itiraf etti, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Kazım Arapoğlu hazırladığı iddianamede, yatak odasında uyuyan Salih A'nın uyandığında, yatakta yatan Ece Uslu'nun yüzüne yastıkla boğup, bir şey olmamış gibi tekrar yatak odasında uyamaya devam ettiğini belirtti. Savcı Arapoğlu, Günlük işlerini tamamlayan Zeliha A.'nın kahvaltı yapması için uyandırmak istediği Ece Uslu'nun cevap vermemesi üzerine dudaklarının morardığını görüp komşullarından yardım istediğini ve kaldırıldığı poliklinikte öldüğünün tespit edildiğini belirtti. Adli Tıp Kurumu raporunda da, Ece Uslu'nun boyun ve boyun bölgesine yapılan basıyla öldüğünün kesinleştiği, Salih A.'nın da cinayeti itiraf ettiğini hatırlatan Savcı, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası ile yargılanması için Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yasemin Uslu Ece Uslu Bayraklı İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title