Haberler

MHP'li Topçu, Türk Rehinelerin Serbest Bırakılmasını Değerlendirdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zühal Topçu, IŞİD’ın elindeki 49 Türk rehinin kurtarılmasıyla ilgili olarak, “Şimdi esas problemler kapıda, tabii ki bu küçücük bir boyut halledildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zühal Topçu, IŞİD'ın elindeki 49 Türk rehinin kurtarılmasıyla ilgili olarak, "Şimdi esas problemler kapıda, tabii ki bu küçücük bir boyut halledildi. Bundan sonra artık çok daha zorlu bir süreç iktidarı beklemektedir" dedi.

Topçu, bugün bir dizin temaslarda bulunmak üzere geldiği Afyonkarahisar'da partisinin il başkanlığını ziyaret ettikten sonra, Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanlığından gündemi değerlendirdi. Irak'ta 103 gün önce IŞİD tarafından kaçırılan 49 Türk'ün kaçırılan serbest bırakılması konusuna değinen Topçu, IŞİD konusundaki sürecin daha yeni başladığını kaydetti. Topçu konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün sabah üzeri rehin tutulan 49 konsolosluk görevlimizin serbest bırakıldığını haberlerini aldık. Allah hayırlı etsin. Allah bir daha böyle bir şeyi Türk milletine yaşatmasın. Konsolosluk görevlilerimize, ailelerine ve milletimize hayırlı olsun diyoruz. Ama şunu unutmamalıyız ki bu olayın başından sonuna kadar nasıl rehin alındığı, nasıl geliştiği ve nasıl sonuçlandığına yönelik olarak da doğru bilgilerin. milletimizle paylaşılmasını istiyoruz. Yani konuşmaya, bu konuda bir takım yasaklar getirerek hiçbir şeyi çözebilmeniz mümkün değil. Şu anda bu sevinci paylaşıyoruz, ama doğru bilgilerin milletimizle paylaşılmasını da istiyoruz. İnşallah AK Parti iktidarının bunu sanal kahramanlık hikayeleri oluşturmanın rant elde etme çabasına dönüştürmez. Çünkü başta sorgulanmanın önünü keserek, nasıl oldu bütün herkes Musul'u boşaltırken, bütün yabancı ülkelerin büroları, konsoloslukları ülkeyi boşaltırken, yalnızca bizim konsolosluğumuzun boşaltmaması gerçekten çok manidar, bunun sorgulanmasını da istiyoruz."

"EĞİTİMİN ENGELLENMESİ İÇİN 30'A YAKIN OKULUMUZ YAKILDI"

Açıklamasında Doğu ve Güneydoğu'da PKK yandaşları tarafından okullara yönelik yapılan saldırılara da değinen Topçu, "Şu anda eğitimin içinde bulunduğu durum ise rezalet ve cehaletin kesişme noktasındadır. Müdür atamalarındaki yandaşlığın ve adam kayırmanın zirve yapması, TEOG sınav sistemi, öğretmen ve eğitim çalışanlarının özlük haklarına yönelik iktidarın vurdumduymazlığı ve lakaytlığı, kasıtlılığı öğretmenleri, öğrencileri, yöneticileri, eğitim çalışanlarını ve velileri zor durumda bırakırken, 12 yıllık AK Parti iktidarının milli ve manevi değerler açısından nasıl yerlerde süründüğünün öğrenilmesi açısından da bir öğrenme süreci olmuştur. Kürtçe eğitim özellikle gündemde tutulmak istenmeyen talepleri de bu milletin sabrını taşırmaktadır. Eğitimin engellenmesi için 30'a yakın okulumuz yakılmış ve teröristler ortalığı yangın yerine çevirmişlerdir. Özellikle 3 ilde Kürtçe okulların açılma girişimleri hadsizliğin zirve yaptığının göstergesidir. Ayrıca iktidarın bir bakanı 'özel eğitim kurumlarında Kürtçe eğitim yapılmasına imkan veren düzenlemeyi, son demokratikleşme paketi içerisinde yasallaştırdık' derken, iktidarın gerçek niyetini de gözler önüne sermektedir. Asıl amaçları özerklik ve federasyona zemin hazırlayacak çalışmalarda eğitimin araçsallaştırılmasıdır" dedi.

"ÇOK DAHA ZORLU BİR SÜREÇ İKTİDARI BEKLEMEKTEDİR"

Bir gazetecinin 'Rehinelerin kurtarılmasında Milli İstihbarat Taşkilatı'nın (MİT) yaptığı operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Topçu, şu yanıtı verdi:

"Şunu belirtmek istiyoruz ki sağ salim burunları kanamadan geldiler. Gerçekten teşekkür ediyoruz, ama bakın bu bir süreç bunu öyle almak lazım. Bunlar geldi, ama hala en önemeli tehlikeler devam ediyor. Bunlar kurtarılması küçük bir nokta olarak almak lazım ama buna zemin hazırlayan faktörleri de beraberinde incelemek lazım. Bu olayın küçük bir boyutu, şimdi bunların getirilmesi ile bir çok şey değişmiyor, esas problemin ana kaynağı sınırda duruyor, bunlarla nasıl tedbir alınmalı, özellikle basına düşen haberlere baktığımızda IŞİD'in bir çok elemanı ile Türkiye'nin bir çok yerine dağıldığı söylenmektedir ve sınırda hala bunların önemli ölçüde olduğu söylenmektedir. Şimdi esas problemler kapıda, tabii ki bu küçücük bir boyut halledildi. Ama bundan sonra ne yapacak iktidar o planları bu milletle paylaşması lazım gizli kapaklı olmaması lazım, mesela bundan sonra artık çok daha zorlu bir süreç iktidarı beklemektedir, bunu da belirtmek istiyoruz."

Çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin de katıldığı basın toplantısının ardından Topçu, Ortadoğu Gazetesi ve Bengü Türk televizyonunun Afyonkarahisar İl Temsilciliklerinin açılışını yaptı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ak Parti Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title