Haberler

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'dan mesleki eğitimin teşvik edilmesi çağrısı Açıklaması

Güncelleme:

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, mesleki eğitimin teşvik edilmesi için bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

Manisa Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya gelen Akçay, esnafın ara ve kalifiye eleman sıkıntısı yaşadıklarını dile getirmesi üzerine, mesleki eğitimle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Akçay, mesleki eğitimin teşvik edilmesi için eğitim kalitesinin yükseltilmesi, meslek okulları ve eğitim merkezlerinin sayısının artırılması gerektiğini anlattı.

Bunun sonucunda hem sanayide ara ve kalifiye eleman ihtiyacının giderileceğini hem de gençlerin istihdamının artırılacağını vurgulayan Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meslek okulları veya mesleki eğitim merkezlerine devam eden gençleri istihdam eden esnaf, sanatkar ve işletmelere vergi ve sigorta primi indirimi ile faizsiz kredi verilmesi gibi teşvik ve kolaylıklar sağlanmalıdır. 12 Mart 2021 tarihinde açıklanan ekonomi reform paketinde genç istihdamını artırmak için mesleki eğitim merkezlerinin teşvik edilmesi de yer almaktadır ancak bu düzenleme henüz yasalaşmamıştır. Mesleki eğitimi teşvik etmek için acilen 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda düzenleme yapılmalıdır."

Akçay, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile meslek yüksekokulları arasında program bütünlüğü sağlanmasının önemine değindi.

İş hayatı ile mesleki ve teknik eğitim arasındaki ilişki, iletişim ve etkileşimin de geliştirilmesine ihtiyaç duyulduğunu anlatan Akçay, şöyle konuştu:

"Meslek okulları ve mesleki eğitim merkezleri sektörün olduğu yerlerde sektörün ihtiyacına göre kümelendirilmelidir. Mesleki eğitimin kalitesi artırılmalı, meslek okulları ve mesleki eğitim merkezleri ile sanayi ve KOBİ'ler arasında bağ kuran bir yapı oluşturulmalıdır. Sanayinin ihtiyaç duyduğu insan gücünün, sanayinin talepleri doğrultusunda yetiştirilebilmesi için mesleki eğitim programlarının içeriklerinin belirlenmesinde, eğitim hizmeti sunumunda, rehberlik ve yönlendirmesinde OSB'lerin ve meslek odalarının etkinliği artırılmalıdır."

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Erkan Akçay Manisa Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title