Haberler

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, halkta başkanlık sisteminin zorunluluk olduğu inancı yerleştirilmeye çalışıldığını savunarak, "Cumhurbaşkanı ve hükümet arasındaki çatışma görüntüsü yapaydır" dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, halkta başkanlık sisteminin zorunluluk olduğu inancı yerleştirilmeye çalışıldığını savunarak, "Cumhurbaşkanı ve hükümet arasındaki çatışma görüntüsü yapaydır" dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecinde İzleme Heyeti oluşturulması ve HDP ile hükümetin 10 maddelik ortak açıklamasını eleştirdiğini, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ise Erdoğan'ın bunlardan habersiz olmasının mümkün olmadığını söylediğini anımsattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında görüş ayrılığı ya da yönetim farklılığı olduğu görüntüsünün kasıtlı olarak çıkarıldığını savunan Yeniçeri, "Cumhurbaşkanı ve hükümet arasındaki çatışma görüntüsü yapaydır" diye konuştu.

Aynı partinin başbakanı ile cumhurbaşkanı arasında mevcut sistem içinde devletin işletilemediğinin kanıtlanmaya çalışıldığını öne süren Yeniçeri, "Halkta mevcut sistemin işlemediği, başkanlık sisteminin mecburiyet olduğu inancı yerleştirilmeye çalışılıyor. Bu tartışmalarla başkanlık sisteminin halk nezdinde meşruiyeti ve alt yapısı hazırlanıyor. Tartışmaların ciddiye alınır yanı yoktur" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Özcan Yeniçeri Halil Özcan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

ŞAHAP:

1-Siz bakmayın bunların kavga yapıyor gibi göründüklerine; onlar sadece oynanan tiyatroda kendilerine verilen rolü icra ediyorlar. Önümüzde ki günlerde bu kavgalara yenilerinin de ekleneceğine hep beraber şahit olacağız. Böylelikle AKP nin yıpranmış kıdemlileri geri plana çekilecek yerlerine az sayıda da olsa yıpranmamış AKP liler ve yeni yüzler getirilecek.

1
0
yanıtYanıtla
ŞAHAP:

2-Yeni yüzlerin vizyona girmesiyle eş zamanlı olarak AKP ile Erdoğan arasında ki sözde çatlak önceleri ‘’çözüm süreci başta olmak üzere’’ daha da derinleştirilerek Erdoğan için bir SEZAR senaryosu oluşturulacak ihanete uğratılmış imajıyla sezarlaştırılarak sözde mağduriyetini olabildiğince öne çıkartacak olan Erdoğan bu arada milliyetçi söylemleri de ihmal etmeyecek, bu gelişmelerle birlikte AKP nin yeni yüzleri ile eskiler arasında da çözüm süreci gerginliği başlatılacak. Yeniler güçleniyorken bürütüsleştirilen eskilerin parti içinde ki etkileri gittikçe azalıyormuş havası oluşturulacak. Bu aşamada çözüm süreci askıya alınacak.

1
0
yanıtYanıtla
ESKİ AKPLİ:

3-Sonrasında, Erdoğan ve AKP nin sözde milliyetçi duruş sergileyen yeni yüzleri arasında oluşacak yakınlaşma ile AKP Erdoğan bütünlüğü yeniden ve daha güçlü bir şekilde tesis edilmiş olacak, bu arada kamuoyu da milli ve manevi söylemlerin yanında sürekli proje bombardımanına tutularak kafası karıştırılmaya çalışılacak. Kamuoyunun istenilen kıvama getiriliğine kanaat getirilirse Erdoğan Cumhurbaşkanlığından istifa edecek. İşte tamda bu noktadan sonra; Bir taraftan AKP nin fiili başkanı gibi algılanırken diğer taraftan da cumhurbaşkanlığı gibi bir makama bile tenezzül etmeyen gönül insanı Erdoğan imajı eklendiğinde 400 milletvekili cepte. Tabi Türk Milleti bu saatten sonra bu senaryoyu yerse.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title