Haberler

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Paralel yapı varsa Hükümet'in kendisidir, kendi içindeki yapıdır" dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Paralel yapı varsa Hükümet'in kendisidir, kendi içindeki yapıdır" dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin bugün rejim kriziyle karşı karşıya olduğunu savunarak, iktidarın kendi içinde ayrı düştüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in birbirlerine karşı kullandıkları ifadelerde kendi içinde çelişkili tavır ve tutum içinde olduklarını ifade eden Yeniçeri, "Zaten AKP çelişkiler ve paradoks iktidarıdır. Cumhurbaşkanı'nın Çözüm Süreci ve İzleme Heyeti ile ilgili eleştirilerini dinlerken Sayın Bahçeli konuşuyormuş gibi hissettim çünkü aynı şeyleri söylüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı paralel devlet kurmaktadır. İzleme Kurulu, Öcalan'a sekreterya ve 10 maddenin amacı budur" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hükümet'e karşı güç gösterisinde bulunduğunu ve "gerçek güç bende, siz formalitesiniz"  tavrı içinde olduğunu, kendisini Anayasa ile bağlı görmediğini ileri süren Yeniçeri, aynı parti içindeki insanların yetki ve otorite konusunda birbirlerine karşı nasıl pozisyon aldıklarını gördüklerini söyledi.

Arınç ile Gökçek arasında yaşanan tartışmaya işaret eden Yeniçeri, "Böyle bir paralel yapı yok. Başka bir paralel yapıyı saklamak için ortaya atılmış. Paralel yapı varsa bu Hükümet'in kendisidir, kendi içindeki yapıdır. Paralel yapının bir dini lideri varsa, bir de siyasi lideri var demektir. Siyasi lideri de Arınç veya Gökçek'tir. Onlar kendi aralarında mutabakata varamadıkları için birbirine düşmüşlerdir. Kamuoyu bu paralel yapının kim olduğunu, bu duruma nasıl getirildiğini çok merak ediyor" dedi.

Yeniçeri, Başbakan Davutoğlu'nun Arınç ve Gökçek arasındaki tartışmayla ilgili "konu kapanmıştır" sözünü nasıl değerlendirdiği sorusuna, "Davutoğlu savcı, hakim, yargıç değil. Bu meselelerin kapanabilmesi için savcılığın olaylara el koyması lazım. Yargılama sonunda konunun kapanıp kapanmadığına yargının karar vermesi lazım. Eğer böyle bir şey yoksa, paralel yapı sözü nereden çıktı? Gerçek paralel yapı Pensilvanya değil, Başbakanlık'ta Başbakan Yardımcılığı'nda ikamet ediyormuş" karşılığını verdi.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Özcan Yeniçeri Halil Özcan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title