Haberler

Meydan'da Ekolojik Yaşam Pazarı

Metro Grup Tarafından İşletimi ve Yönetimi Yapılan Meydan Alışveriş Merkezi Küresel Isınmaya Karşı Bir Dizi Etkinlik Başlattı. Bu Etkinliklerin İlk Adımı Olarak Meydan Alışveriş Merkezi'nde Dev Bir Ekolojik Pazar Kuruldu ve Küresel Isınma Sonucu "Soyu Tükenen Canlılar" Konulu Bir Sergi Açıldı.

Metro Grup tarafından işletimi ve yönetimi yapılan Meydan Alışveriş Merkezi, küresel ısınmaya karşı bir dizi etkinlik başlattı. Bu etkinliklerin ilk adımı olarak Meydan Alışveriş Merkezi'nde dev bir ekolojik pazar kurulurken, küresel ısınma sonucu "Soyu Tükenen Canlılar" konulu bir sergi açıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Meydan Alışveriş Merkezi'nin, çevre bilinciyle hareket eden ve çevreye olan duyarlılığı artırmayı hedefleyen bir yaklaşım doğrultusunda ziyaretçilerini ekolojik yaşam ile buluşturmayı amaçladığı bildirildi. Meydan Alışveriş Merkezi, bu kapsamda Yaratıcı Çocuklar Derneği ile "Soyu Tükenen Canlılar" konulu sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergide Alinur Velidedeoğlu'nun da bir eseri yer alıyor. Karikatürcüler Derneği ile Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin birlikte hazırladıkları çevre karikatürleri sergisinde ise genç yetenekler ve çeşitli ülkelerden önemli sanatçılar buluşuyor. Yapılan etkinliklerle küresel ısınmanın doğal hayata verdiği zararlara dikkat çekilmesi amaçlanıyor.

-EKOLOJİK PAZAR KURULDU

Meydan Alışveriş Merkezi'nde doğal ve organik ürün satışının gerçekleştirildiği bir Ekolojik Pazar da kuruldu. Başta ekolojik gıda olmak üzere çevre ile ilgili çeşitli alanlarda üretim yapan ve hizmet veren firmalar ile dernekleri bir araya getiren Ekolojik Meydan'da, ekoloji konulu serbest tartışma platformları da oluşturuldu. Açıklamada, bu etkinlikler yoluyla, geniş kitlelerin ekolojik yaşam ve tüketim alanlarında tercihlerini kullanırken daha bilinçli olmalarının hedeflendiği belirtildi.

Açıklamada ekoloji pazarının Türkiye'de geleneksel pazar kültürünü yaşatma amacı doğrultusunda, Buğday Derneği'nin yönetim ve denetiminde kurulduğu hatırlatılarak, pazarda, ekmekten yumurtaya, peynirden bala, kozmetikten tekstile, temizlik malzemesinden oyuncağa ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen mevsimin tüm taze sebze ve meyve çeşitlerine kadar birçok ürün bulunduğu belirtildi. Ekoloji pazarında satılan ürünlerin doğa dostu yöntemlerle, insan sağlığına zararlı herhangi bir kimyasal kullanılmadan üretildiği ve tümünün sertifikalı olduğu vurgulandı. (ANKA)

(NÇ/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title