Haberler

Mersin - Tıp Öğrencilerinin Mezuniyet Coşkusu

Dönem Birincisi, Kürsüye Giderken Kayıp Düştü

DÖNEM BİRİNCİSİ, KÜRSÜYE GİDERKEN KAYIP DÜŞTÜ

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan 76 öğrenci, Hipokrat yemini ederek sağlık ordusuna katıldı.

Çiftlikköy Kampusu'ndaki törene Rektör Prof. Dr. Suha Aydın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güliz İkizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Erol Ertan, Mersin Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezuniyet töreni öncesi öğrenciler sırayla sahneye çağrılırken zeminin kaygan olması nedeniyle bazı öğrenciler düşme tehlikesi geçirdi. Dönem birincisi Gonca Yıldırım ise arkadaşlarının önünde dizinin üzerine düştü. Gonca Yıldırım, arkadaşlarının yardımıyla yerine geçip, bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlter Üzel, yeni mezunlara Hipokrat yemini ettirdi. Ardından öğrencilere diplomaları dağıtıldı.

4 ay önce yakalandığı bağışıklık sistemi yetersizliği hastalığı nedeniyle yürümekte güçlük çeken 22 yaşındaki Selim Ozan Çalık da ölümcül bir hastalıkla geçirdiğini, bu nedenle engellileri daha iyi anlama fırsatı bulduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title