Haberler

Mersin: Tarsus, Şehidine Ağladı

Tunceli'de Askeri Aracın Devrilmesi Sonucu Şehit Olan Jandarma Astsubay Çavuş Umut Sami Şensoy, Memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi.

Tunceli'de askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Umut Sami Şensoy, memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Operasyondan dönerken, askeri aracın Tunceli-Ovacık karayolunun Torunoba mevkiinde devrilmesi sonucu yaralanan ve Elazığ'daki hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Jandarma Astsubay Çavuş Umut Sami Şensoy'un (23) naaşı, Tarsus Devlet Hastanesi morgundan alınarak Şehit İshak Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Emekli öğretmen baba Bilal Şensoy, oğlunun cenazesini asker selamıyla karşıladı. Cenaze, daha sonra törenin düzenleneceği Ulu Camii'ne götürüldü. Burada gözyaşı dökerek oğlunun tabutuna sarılan anne Nilgün Şensoy, "Vatan sağolsun demiyorum" diyerek, ağıtlar yaktı. Ardından emekli imam Abdurrezzak Öz tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Törende bir konuşma yapan Tarsus Garnizon Komutanı Yarbay Ali Başar, "Her Türk asker doğar, her asker de bu vatan için canını feda etmekten çekinmez. Tarsuslu kardeşimiz Jandarma Astsubay Çavuş Umut Sami Şensoy da görevini en iyi şekilde ifa etmeye çalışırken şehit olmuştur. Bu kutsal vatan uğruna canını vermekten çekinmemiştir. Umut kardeşimiz de askerliğin en büyük mertebesine ulaşmıştır, şehit olmuştur. Ne mutlu böyle evlatlar yetiştiren şehit ana ve babalarına. Bizler de her zaman aziz şehidimizin anısını canlı tutacağız ve unutmayacağız" dedi.

"Bu ülke Kurtuluş Savaşı'nı verirken nasıl birlik ve beraberlik göstermişse, bugün de aynı birlik ve beraberliği göstermek zorundadır" diyen şehit baba Bilal Şensoy ise, "Evet, ben de bu vatanın bir evladı ve bu vatana bir asker yetiştiren baba olarak 'Vatan sağolsun' diyorum. Ben bir öğretmenim ve çocuklara, gençlere, halkımıza hep bayrak ve vatan sevgisini öğrettim. Kendi oğluma da bunu öğrettim. O da bu vatan için canını verdi. Bu vatan için bizler de canımızı vermeye hazırız. Ama vatanı bölmek isteyenler elde ettikleri özgürlüğün bile kıymetini bilmiyor. Biz bu hainlere karşı vatanı savunmak için canımızı veririz. Ama terör denilen belada Türk de, Kürt de, Laz da, Çerkez de ölmesin. Türk vatanından ve Türk bayrağından güzel ve kutsal başka ne var ki?" diye konuştu.

Şehit astsubayın naaşı, daha sonra askerlerin omuzlarında top arabasına konuldu. Şehit Astsubay Çavuş Umut Sami Şensoy, Şehitlik'te gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze törenine; Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Veysel Köseler, Mersin Milletvekili Ali Oksal, Mersin Merkez Jandarma Komutanı Deniz Piyade Kıdemli Albay Mustafa Yurdakul, Tarsus Garnizon Komutanı Yarbay Ali Başar, Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title