Haberler

Mersin'de 38 KCK Şüphelisi Adliyeye Sevk Edildi

Güncelleme:

Mersin merkezli 6 ilde düzenlenen KCK operasyonunda gözaltına alınan BDP Mersin İl Başkanı Musa Kulu'nun da aralarında bulunduğu 38 kişi adliyeye sevk edildi.

Mersin merkezli 6 ilde düzenlenen KCK operasyonunda gözaltına alınan BDP Mersin İl Başkanı Musa Kulu ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi'nin de aralarında bulunduğu 38 kişi adliyeye sevk edildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yürüttüğü KCK soruşturması kapsamında, 25 Eylül'de Mersin, Adana, Diyarbakır, Batman, Tunceli ve Mardin'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda BDP İl Başkanı Musa Kulu ile İHD Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, BDP eski Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 38 şüpheli gözaltına alındı. Mersin'de sorguya alınan şüphelilerin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonları protesto etmek için eylem hazırlığında olduğu, dokunulmazlıkları kaldırılmak istenen BDP'li milletvekillerinin durumunu illerde istismar etmeyi, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılma yıl dönümünü bahane ederek bir dizi eylemler zinciri başlatmayı planladıkları ileri sürüldü.

Sorguları tamamlanan şüphelilerin geniş güvenlik önlemi altında Mersin Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Terörle Mücadele Şubesi Ali Tanrıverdi Kulu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title