Haberler

Mehmet Tezkan kimdir?

Güncelleme:

Cumhuriyet Gazetesinde spor müdürü, Yankı Dergisinde yazı işleri müdürü, Show tv'de haber müdürü, Star Tv 'de haber koordinatörü olan Mehmet Tezkan kimdir? Son zamanlarda adı sıkça araştırılan Mehmet Tezkan, hakkında çıkan haberlerle gündeme geliyor. Peki, Mehmet Tezkan kimdir? Tezkan'ın hayatı ve kariyeri hakkında bilinenler ve merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Cumhuriyet Gazetesinde spor müdürü, Yankı Dergisinde yazı işleri müdürü, Show tv'de haber müdürü, Star Tv 'de haber koordinatörü olan Mehmet Tezkan kimdir? Son zamanlarda adı sıkça araştırılan Mehmet Tezkan, hakkında çıkan haberlerle gündeme geliyor. Peki, Mehmet Tezkan kimdir? Tezkan'ın hayatı ve kariyeri hakkında bilinenler ve merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz.

MEHMET TEZKAN KİMDİR?

Mehmet Tezkan 1960 yılında İstanbul'da doğan Türk gazeteci ve T24 gazetesi yazarıdır. Eğitimini Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamlayarak mezun oldu.

Kariyer Hayatı

Gazetecilik dönemi

Tezkan, gazeteciliğe 1979 yılında Cumhuriyet gazetesinin spor servisinde başladı. 1981 yılında spor editörü olan Tezkan, 1993 yılına kadar bu gazetede yazı işleri, gece müdürlüğü, politika servisi müdürlüğü gibi pek çok serviste çalıştı.

Yankı dergisinde yazı işleri müdürlüğü yaptı. Show TV'de haber müdürlüğü, Sabah ve Vatan gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

1996-1999 yılları arasında da Star TV'de Genel Yayın Koordinatörlüğü yaptı. 1999'da Sabah gazetesi Genel Yayın Müdür Yardımcılığı'na getirildi. Bu görevini sürdürmekteyken, 8 Nisan 2001'de aynı zamanda atv Genel Yayın Yönetmeni görevine getirildi. Ağustos 2004'te kanalın genel müdürlüğünü yapmaya başladı.

27 Şubat 2006'da ATV'den istifa etmiştir. Kendisinin ardından göreve Yılmaz Özdil getirilmiştir.

30 Ekim 2009'da Vatan gazetesinden istifa ederek Milliyet'e geçmiştir.[4] Burada uzun yıllar köşe yazarlığı yapan Tezkan, siyasete girme kararı almış ve 23 Mayıs 2018'de köşe yazarlığını bırakmıştır.[5] Bir süre köşe yazarlığına ara verdikten sonra 8 Nisan 2019'da T24 gazetesinde yeniden yazmaya başlamıştır.

2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumunun ardından yazdığı bir köşe yazısında, MHP'yi eleştirerek, Erzurum hariç MHP'nin güçlü olduğu bütün şehirlerde hayır çıktığını belirtmiştir.

Özel hayatına dair bilinenler; evli ve iki çocuk babası olduğudur.

Siyaset dönemi

2018 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti'den İzmir 1. bölge 3. sıradan milletvekili adayı olmuştur. Ancak seçilememiştir. Daha sonra verdiği bir röportajda siyasete girmenin kendisi için pişmanlık olduğunu söylemiştir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Mehmet Tezkan İYİ Parti Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title