Haberler

Mavi Marmara Saldırısının 4. Yılı

Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda hayatını kaybeten Fahri Yaldız için anma programı düzenlendi.

Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırının 4. yıl dönümü dolayısıyla hayatını kaybeden Fahri Yaldız'ın Adıyaman'daki mezarında anma programı düzenlendi.

Yaldız'ın Adıyaman Belediyesi Yeni Mezarlığı'nda bulunan kabrine gelen ailesi, yakınları ve itfaiyeci arkadaşları burada Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti.

Yaldız'ın kardeşi Habip Yaldız, yaptığı açıklamada, Mavi Marmara gemisinin Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıktığını belirterek, İsrail askerlerinin sivil insanlara silah doğrulttuğunu ve 10 kişiyi öldürdüğünü söyledi.

Olayda hayatını kaybeden ağabeyi Fahri Yıldız'ı ve onunla birlikte öldürülen 9 kişiyi olayın 4. yıl dönümünde andıklarını ifade eden Yaldız, "Olaydan sonraki süreçte İsrail'in tazminat talepleri, özür dileme talepleri oldu. Evet, özür dilemeleri gerekiyor çünkü suçlular. Gazze'ye özgürleşene kadar, oradaki insanlara ilaç, gıda, her türlü yardım gidene kadar biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Özrü de tazminatı da kabul etmeyeceğiz" diye konuştu.

Olayın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen acılarının hala taze olduğunu vurgulayan Yaldız, Gazze'nin özgürleşmesi ve oradaki insanlara gerekli yardımların gitmesi durumunda acılarının hafifleyeceğini belirtti.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Mavi Marmara gemisine saldırı davasında, dönemin İsrailli yetkilileri hakkında yakalama kararı verdiğini anımsatan Yaldız, "Ben İnterpol'e üye ülkelerden bu kararı uygulamalarını istiyorum. Biz şehit ailesi olarak bu kararın uygulanmasını ve katillerin tutuklanıp yargılanmasını istemekteyiz" şeklinde konuştu.

Ramazan Yaldız ise basın yayın organlarında "İsrail'in özür dileme ve tazminat ödeme" taleplerinin yer almasını eleştirdiklerini ve kendilerinin tazminat taleplerinin olmadığını ve ilk günden beri bunu reddettiklerini vurguladı.

Davalarının para davası olmadığını insanlık davası olduğunu belirten Yaldız, "Eğer biz bugün hakkımız olmayan bu parayı alırsak bu yolda şehit olanlara yanlış yapmış oluruz. Biz de bu yanlışa düşmemek için bu parayı almaya kesinlikle hakkımız yoktur. Zaten böyle bir talebimiz de olmadı. Eğer bu parayı alırsak İsrail'e pirim vermiş oluruz" diye konuştu.

Program, Fahri Yaldız ve şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasıyla son buldu. - Adıyaman

Kaynak: AA / Güncel

Fahri Yaldız Marmara İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title