Haberler

Marmara Üniversitesi'nde "İlaçta Haksız Rekabet" Konulu Panel Düzenlendi

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Düzenlenen Panelde İlaç Sektöründeki Haksız Rekabet Konusu Tartışıldı. Uzman İsimlerin Görüşlerini Dile Getirdiği Panelin İlk Oturumuna Yargıtay 19. Hukuk Dairesi Başkanı Coşkun Koçak Başkanlık Yaptı.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen panelde ilaç sektöründeki haksız rekabet konusu tartışıldı. Uzman isimlerin görüşlerini dile getirdiği panelin ilk oturumuna Yargıtay 19. Hukuk Dairesi Başkanı Coşkun Koçak başkanlık yaptı.

Panelde ilk sözü alan Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Öztek, ilaç markalarının neden olduğu sorunları dile getirdi. Öztek, "İlaç markaları marka tecavüzü dışında bizi çok daha başka sorunlarla karşı karşıya bırakıyor. Bu sorunları 3 temel başlık altında sıralayabiliriz. Bunlardan birincisi; bir ürünü belirtmek için zorunlu olan sözcüklerin tasviri, işaretlerin ne ölçüde marka olarak tescil ettirilebileceği. İkinci sorun ise, kuvvetli marka-zayıf marka ayırma. Üçüncü sorun olarak da; iki marka arasında iltibas bulunup bulunmadığı saptanırken nelerin göz önünde tutulacağı. İki marka arasında bir karıştırma var mı yok mu sorunu" şeklinde ilaç markaların neden olduğu sorunları anlattı.

Prof. Dr. Selçuk Öztek, ilaç markaları ve diğer konularda Yargıtay'ın verdiği kararların da belli bir görüşün kesin sonucu olarak algılanmaması gerektiğini vurguladı. Yargıtay'a konu olan ilaç markalarının ilaç sektöründeki uzmanlar tarafından bile karıştırıldığını öne süren Öztek, "Yargıtay'ın bu konularla igili kararları var. Bu kararlardan hareketle Yargıtay'ın bahsedilen konularda kesin bir tavrının olduğunu söylemek son derece güç. Yani 'ilaç markası anlamında mutlaka ve mutlaka eczacılık alanında bilgi sahibi olmayan vasat bir alıcının, hastanın etkileniminin dikkate alınması gerekir" diye Yargıtay'ın yerleşmiş kesin bir içtihadı olduğu görüşünde değilim" dedi. Prof. Dr. Selçuk Öztek, ilaç isimlerinde büyük benzerlikler bulunduğunu belirterek, isim benzerliği olan ilaç markalarından örnek verip, "O itibarlar bu kararlardan hareketle o veya bu görüşe leyhte net bir tavır aldığını söylemek doğru değil" şeklinde konuştu.

Panelde konuşan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Murat Yavaş da ilaç markalarının Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki rekabeti ile ilgili bilgiler verdi.

(RA-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title