Haberler

Manisa İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Manisa İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı 2. Dönem Değerlendirme Toplantısı Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı.

Manisa İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı 2. Dönem Değerlendirme Toplantısı Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında Manisa İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı 2. Dönem Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantının açış konuşmasını yapan Vali Güvençer, "2018 yılı ikinci dönem yatırımcı kuruluşlar dönem raporlarına göre ilimizde 375 kamu yatırım projesi uygulanıyor. Bunların toplam tutarı 4 milyar 184 milyon TL'dir. Projeler için önceki yıllarda 1 milyar 270 milyon TL harcama yapılırken, 2018 yılı için toplam 807 milyon TL ödenek ayrıldı. İkinci dönem sonu itibariyle 332 milyon TL harcama yapılarak yüzde 41 nakdi gerçekleşme sağlandı. Bu projelerin 37'si tamamlanırken, 221'i devam ediyor. 40'ı ihale aşamasına gelirken, 77 projeye ise başta arsa nedenleriyle henüz başlanamadı. Manisa'da yatırımlarda ilk 5 sırada ulaşım, tarım, eğitim, enerji ve sağlık yatırımları yer alıyor" dedi.

Türkiye'de çok önemli şeylerin yaşandığını kaydeden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Hepimiz için hayırlı, uğurlu olsun. Bir erken seçim kararı alındı. Bir seçim geçirdik. Daha önce referandumla değişen Anayasa hükümlerinin devlet sistemimize intikali seçimden hemen sonra başladı. Bakanlıklarımızın sayısı ve statüleri farklılaştı. Bazı bakanlıklarımız birleşmek suretiyle çok daha fazla güçlendiler. Bakanlıklarımızın merkez teşkilatları Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile teşkil olmakla beraber taşra teşkilatlanması konusunda henüz beklediğimiz bir takım yeni mevzuat düzenlemeleri var. Bu arada bakanlarımızın sayısı ve statülerinin değişmesiyle birlikte Türk Hukukuna Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi adlı yeni bir hukuki mevzuat, metin kavramı da girmiş oldu. Hepimiz bu ülkenin, bu milletin insanlarıyız, Allaha çok şükür intibak kabiliyetimiz, uyum kabiliyetimiz, zorluklarla başa çıkabilme kabiliyetimiz diğer devletlerle, milletlerle kıyaslanıldığında açık ara önde. Bütün bu çok ciddi dönüşümleri, değişimleri ben kolaylıkla, başarıyla atlattığımızı ilk mesafeleri çok iyi aldığımızı görüyorum" diye konuştu.

Vali Güvençer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Elbette taşrada gerçek hizmet erbaplarının mevzuat değişiklikleri çerçevesinde bu değişimin, dönüşümün asıl ruhunu kavrayarak gerek teşkilatlanmalarında gerekse faaliyetlerinde bu değişime ayak uydurmaları çok büyük önem taşıyacak. Temel felsefesi, mümkün olabildiğince karar mekanizmalarının ve karar proseslerinin azaltıldığı, usuli bir takım ayrıntı düzenlemelerin atlanarak daha çok çözüme ve sonuca odaklanıldığı, İnşallah Türkiye'nin önüne konulmuş büyüme ve kalkınma çerçevesinde bu hedeflere topyekun ulaşılabilmesi için zorlukların ve yükün paylaşıldığı yeni bir süreç başındayız. Bu koordinasyon toplantısı belki bu süreç başlangıcında İlin yatırımlarının topluca değerlendirildiği bir koordinasyon toplantısı mahiyetiyle de ayrıca önem taşıyacak"

Daha sonra, yatırımcı kuruluş yetkilileri katılımcılara faaliyetlerini aktardılar. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer Hakan Güvençer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title