Haberler

Manisa'dan Kısa Kısa

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, belediye olarak vatandaşları yeşil alan oluşturmaya teşvik etmek amacıyla "En güzel bahçe" yarışması gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Çerçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, "En Güzel Bahçe Balkon-Teras Site Bahçesi" yarışması gerçekleştirileceğini ve dereceye giren vatandaşlara para ödülü verileceğini belirtti.

Yeni sosyo-kültürel etkinlik oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Çerçi, "Katılımcıların çekecekleri müstakil ev bahçeleri ve balkon fotoğrafları yarıştırılacakt. Birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin ve üçüncüye bin lira para ödülü verilecek. Tüm vatandaşlarımızı bu yarışmaya davet ediyoruz. Yeşil bir Yunusemre için yola çıktık. Yunusemre Belediyesi olarak bu doğrultuda çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

- Salihli köprülerine kavuştu

Salihli'deki "dur-geç" adıyla bilinen ve vatandaşların can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturduğu belirtilen köprüler yenilendi.

Yeni Gediz Köprüsü'nün 106 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde olduğunu kaydeden Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, "Sadece bir aracın geçebildiği dur-geç köprülerini yeniledik. Biz bu hizmeti Salihli için vatandaşlarımızın yıllardır çektiği sıkıntıları sona erdirmek için gerçekleştirdik" dedi.

Köprülerin hafta sonu trafiğe açılacağını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise "Daha geniş ve en az 2 aracın geçebileceği şekilde dizayn edilen köprüler, uzun yıllar Salihli'ye hizmet verecek. Ben tüm sürücülerimize kazasız, belasız yolculuklar diliyorum" dedi.

- Milletvekili Yurttaş'tan Ziraat Odasına ziyaret

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, bir süre önce gerçekleştirilen genel kurulda yeniden Turgutlu Ziraat Odası başkanlığına seçilen Abdullah Şenol'u ziyaret ederek, görevinde başarı diledi.

Tarımda yeni gelişmeleri hayata geçirdiklerini, üretimi artırmak için göletlerin ve barajların yapıldığını kaydeden Yurttaş, "Bir dönümle, beş dönümle ziraat olmaz. Bunu engellemek için çalışmalarımız var. Arazileri birleştirmek için, bütünleştirmek için teşviklerimiz var" dedi.

Manisa'nın tarım bölgesi olduğunu hatırlatan Yurttaş, Manisa Celal Bayar Ünüversitesi'nde Tarım ve Ziraat Fakültesi kurulması için çalışma yaptıklarını ve durumu YÖK'e aktardıklarını bildirdi.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Şenol ise "Okullarda kuru üzüm dağıtma projelerinizi destekliyoruz. Ayrıca kapalı devre sulama devreye girdiğinde tabi ki çiftçimizin hem elektrik tasarrufu olacak hem de su kaynaklarından tasarruf sağlanacak" dedi.

Salihli'de 40 bin lale soğanı ekilecek

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, 40 bin Manisa Lalesi soğanının park ve bahçelere ekilmeye başlandığını bildirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli'ye gönderilen lale soğanlarının şehrin değişik meydanları ile parklara ve orta kaldırımlara dikilmeye başlandığını bildiren Kayda, "Laleler, ilkbaharla birlikte rengarenk açarak şehrin görünümünü daha da güzelleştirecekler. Lalelerin yeşermesini sabırla bekliyoruz. Ayrıca 10 bin sümbül, 10 bin aslanağzı ile 2 bin çuha çiçeğinin dikimine de devam ediyoruz" dedi. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Muzaffer Yurttaş Yunusemre Salihli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title